Memur Sen’e bağlı Büro Memur Sen Uşak Şubesi’nin Defterdarlıkta çalışan üyeleri, sivil kıyafet uygulamasına geçilmesi için kravat takmama eylemi başlattı. üro Memur Sen Uşak Şube Başkanı Osman Savaş, üyelerinin başlattığı eylemi desteklediklerini belirterek, “Üyelerimiz, rahat çalışacakları ve halka hizmet verecekleri koşullarda faaliyet göstermek istiyorlar. Bu noktada yapılan eylemde her hangi art niyet yoktur. Devletimizi idare eden büyüklerimizin bu konuyla ilgilenmelerini ve kıyafet özgürlüğünü sağlamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.



Büro Memur Sen Uşak Şube Başkan Yardımcısı ve Defterdarlık Sorumlusu Kadir Vural, serbest kıyafet uygulamasının bazı kurumlarda fiilen hayata geçtiğini belirterek, “Milli Eğitim ve bazı kurumlarda serbest kıyafet fiilen uygulanıyor. Büro çalışanları olarak, bu konuda birliktelik sağlanmasını ve serbest kıyafetin yasalaşmasını istiyoruz. Bu nedenle kravat takmama eylemi başlattık. Kravat bizim kendi kültürümüze ait bir giysi değil, çalışanları sıkmaktan başka hiçbir fonksiyonu yok” dedi. 

Kravatın, kelime kökünün Hırvat olduğunu kaydeden Kadir Vural, “Kelime kökünün geldiği yerde kullanılan kravat, ülkemize batılılaşma hareketleri esnasında girmiş. Biz kravatı Avrupa’dan aldık ve zorunlu hale getirdik. Oysa Avrupa’daki bir çok gelişmiş ülkede, memurların kravat takma zorunluluğu yok. Büro Memur Sen olarak, bu uygulamanın kalkmasını ve serbest kıyafete dönülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı



Editör: TE Bilişim