Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!
USAKPORT.COM/// Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) 6. Olağan Genel Kurul toplantısı'nda gündem geçtiğimiz hafta meydana gelen ve katı atıkların sızmasıyla sonuçlanan olay oldu. Uşak Vali Yardımcısı İsmail Gürsay, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Çevre Birliği Müdürü Hüseyin Ufuk Uğur, Bölge Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı ve bölgede üretim yapan sanayicilerin katıldığı toplantı, Uşak Deri OSB konferans salonunda yapıldı. 

Uşak Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, yaşanan olayın atık sorununun çözümü konusunda mesaj verdiğini, çevreyi gözetmeden sanayileşmenin sürdürülemeyeceğini, UKOSB Başkanının çalışmaları hızla sürdürdüğünü, Uşak Belediyesi ve ilgili kamu kurumlarının yardımları ile temizlik ve sorunun çözümlenmesine ilişkin çalışmaların yapıldığını, UKOSB atıklarının depolanacağı alanın tespit edileceğini ifade etti.



 İHALE İPTAL EDİLDİ, PROJEYE HAYATA GEÇMEDİ
UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı 4 Mayıs Cuma akşamı, atık depolama alanında meydana gelen olayın yol açtığı sorunları, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uşak Deri Karma OSB Başkanı Karahallı, Uşak Çevre Birliği’nin kurmayı planladığı entegre atık tesisi projesinin hayata geçirilmediğini ihalenin iptal olduğunu, şartnamenin revize edilerek, ihalenin yeniden düzenlenmesini beklediklerini belirtti.

"TEK ÇAREMİZ UŞAK'TAKİ KATI ATIK ALANINA TAŞIMAK"
Yaşanılan faciadan sonra bölgedeki çöp alanına kesinlikle atık konmayacağını belirten Karahallı, tek çarelerinin, çamur ve sanayi atıklarının Çevre Birliğinin atık alanına taşımak olduğunun bildirdi. 



ÇEVRE BİRLİĞİ MÜDÜRÜ UĞUR: BU SORUN KENTİN SORUNU VE ORTAK ÇÖZÜLMELİ
Uşak Deri Karma OSB Başkanı İbrahim Karahallı'nın atıkları kentin çöp depolama alanında biriktirmeye yönelik talebini değerlendiren Çevre Birliği Müdürü Hüseyin Ufuk Uğur, çözüm yolunda farklı aktrölerin bulunduğunu ve ortak konsensüs sağlanması gerektiğini söyledi. "Çöp sorunu kentin sorunudur, sadece Deri OSB'nin değil" diyen Uğur, şöyle söyledi: "Sorunun çözümü için herkesin elini taşın altına koyması lazım. Belediye ve Uşak Çevre Birliği bu işin taraflarından biridir ve çözüm için elini taşın altına koymaya hazırdır. Fakat sadece bizim çabamız yetmez, diğer kurumların ve kurum yöneticilerinin ortak akılda buluşup meseleyi topyekün çözmesi en doğru yöntem olacaktır".
Editör: TE Bilişim