İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı
Uşak Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve kadınlara istihdam olanağı sağlayan Dokur Evi’nde, kursiyerlerin el emekleri, Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’ın katılımıyla düzenlenen törende tezgâhlardan ayrıldı.

Uşak Belediyesi’nin, Halk Eğitim ve İŞKUR ortaklığıyla açtığı, hem Uşaklı kadınlara istihdam sağlayan hem de kültürel mirası yaşatan Halı Dokuma Kursu’nun 2018 son dönem 25 kursiyeri mezun oldu. Kursiyerlerin kültür dokudukları halılar, Başkan Cahan ve eşi Halime Cahan’ın eşliğinde tezgâhtan ayrıldı.  Düzenlenen halı kesim törenine kursiyerlerin ilgisi büyüktü.



Ecdadların mirasına uygun olarak ilmek ilmek dokudukları Uşak halılarını aslına uygun motiflerle buluşturan kadınlar, 6 ay süren kurs boyunca hem evlerine destek olmaktan hem de meslek öğrenmekten dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Başkan Cahan’a kendilerine böyle bir imkânı sunduğu için teşekkürler ettiler.

Uşak Dokur Evi Yöneticisi Süleyman Demirkaya, çok verimli bir kurs dönemi geçirdiklerini ve bu kültürel mirası gelecek kuşaklara aktarmak için kursların devam edeceğini paylaştı. 



Başkan Cahan: “Uşak Halımızı Hak Ettiği En Üst Seviyeye Çıkartmaya Devam Edeceğiz”

Kursiyerlerle bir araya gelerek halıları tezgâhtan ayıran Başkan Cahan, Uşak Halısının atalarımızdan bizlere miras kaldığını ve onu en üst seviyeye çıkarmak adına çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Göreve başladıkları günden bu yana Uşak Halısını hem dünya hem de Türkiye gündemine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


Başkan Cahan, “6 aydır süren kursumuzun bitimi vesilesiyle halılarımızın kesim törenini yaptık. Dokur Evimizde 25 tane kursiyer bayan kardeşimiz var. Onların dokumuş olduğu, her biri el emeği göz nuru olan halıları tezgâhlardan ayırdık. Hem bayanlarımızın istihdamına katkı sağladığımız için hem de atalarımızdan bize yadigâr olan Uşak Halılarımızın üretimini üst seviyeye çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunlar bizim ata değerimiz, ecdadımızın bize emaneti. Burada kursiyer bayanlarımızla birlikte sohbet ettik. Kendilerine teşekkür ediyorum, ellerine yüreklerine sağlık halılarımız çok güzel oldu ve artık görücüye çıkıyor. İnşallah bundan sonra Uşak Halısı hak ettiği, en üst yerde olmaya devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.

Halı kesim töreni kursiyerlerin Başkan Cahan’la toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
 
Editör: TE Bilişim