BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı
Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı. Gazetecilere yazılı olarak bir açıklamada bulunan Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının yıldönümü. Tam 98 yıl önce bugün, bir millet, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları öncülüğünde kendi kaderine el koydu , var olma mücadelesini başlattı. Bağımsızlığın, saltanata, hilafete, emperyalizme karşı mücadelenin sembolü olan bugün, içimizi kaplayan kıvanca maalesef bir burukluk da karışıyor. Bayramların bayramı gibi kutlanması gereken bugün, -tıpkı Cumhuriyet tarihimizin diğer önemli günleri gibi-  nutturulmaya çalışılıyor, kutlamalar yasaklanıyor" dedi.

 Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, “Ama umut da var. Çünkü bu göz gözü görmez siste bile gideceğimiz yolu ezbere biliyoruz; Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının yolu. Unutmayalım; Atatürk, geleceğimizi gençlerimize; gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye’yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir. Bu sahipleniş, kuşkusuz ki Cumhuriyet’in önemli dönemeçleri olan yıldönümlerini ve o yıldönümlerinin taşıdığı anlamı her fırsatta dile getirmeyi de içermektedir. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin başlangıcı olan 19 Mayıs'ı, doğum günü kabul etmiştir. Bizim; bağımsızlık mücadelemizin, çağdaşlık mücadelemizin, Türkiye olma mücadelemizin doğum günü nü kutlamamızı kimse yasaklayamaz!  Bu yasağa kılıf olarak karşımıza çıkarılan “güvenlik sorunu” ise bizzat bu yasakları getirmeye çalışanlar tarafından Cumhuriyet’imize yaşatılan güvenlik sorunudur. Bu “sorunu” çözmek için ise tarihini asla unutmayacak, aydınlık değerlere her daim sahip çıkacak bir millet olduğu bilinmelidir.  Eğitim-İş olarak şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, devrim ve ilkelerine, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına her baskıya rağmen sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilişim