Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!
Uşak Belediyesi, yeni hal binasında sona yaklaştı.  Uşak Belediyesi'ne bağlı ekiplerin mevcut halin bulunduğu bölgede inşa ettiği, soğuk hava depolarına yer verilen yeni hal binasından pazar esnafına ürünler daha kolay ve pratik bir şekilde dağıtılacak.



Pazar esnafının aldığı ürünler, saklama koşullarının daha elverişli olması nedeniyle bozulmadan tüketiciye ulaşacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yeni binanın esnafla koordinasyon sağlanarak inşa edildiğini söyledi.



Cahan, "Halen kullanımda olan halimiz, ekonomik ömrünü tamamladı ve çağımızın şartlarına uymuyor. Bu nedenle mevcut alanın bulunduğu bölgeye yeni ve modern bir hal binası inşa ediyoruz. Çalışmalara kısa bir süre önce başlamamıza rağmen çok büyük mesafeler kat ettik ve 2018 yılında Uşaklı pazar esnafı ürünlerini daha kaliteli ve modern bir ortamdan alacak. Ürünler bozulmadan tüketicinin filesine kadar ulaşacak” dedi.


             Kente yeni pazaryerlerinin inşa edildiğini ifade eden Başkan Cahan, “Kemalöz Mahallemize büyük ve çok amaçlı bir pazaryeri inşa ettik. Burada aynı zamanda fuarlarımız yapılıyor. Fatih Mahallemizin de pazaryeri projesi hayata geçiyor. Cuma pazarımız ve Salı pazarımızın üzeri kapanacak. En önemlisi Çarşamba günleri kurulan ve ilimizin en büyük pazarı olan kent merkezindeki pazaryerimiz, alışveriş merkezi gibi bir ortamda kurulacak. Otopark ve üreticinin ürününü daha elverişli sergileyeceği bir alan oluşacak. Uşak’ın 50 yıllık pazaryeri ihtiyacını bu dönemde gidereceğiz” ifadelerini kullandı. 


 
Editör: TE Bilişim