Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası Türkiye'deki işçi sendikaları içinde bir ilki gerçekleştirdi. Hizmet-İş Sendikası'na üye tüm işçilerini Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 25 bin TL'ye kadar ferdi kaza sigortası kapsamına aldırdı.

Uşak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde çalışan Mehmet Akıncı üyesi olduğu Hizmet – İş Sendikası'nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında tüm üyelerini ferdi kaza sigortası yaptırmasının faydasını ilk gören oldu.

İtfaiye işçisi Mehmet Akıncı, işten sonra evine giderken geçirdiği trafik kazası sonrasında sağ gözünü kaybetti. Hizmet-İş Sendikası'nın kendilerine yaptırdığı ferdi kaza sigortası ile uzuv kaybından ilgili sigorta şirketi tarafından kendisine 8000 TL tazminat ödendi.

İşçi Mehmet Akıncı ve Hizmet İş Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun'la birlikte, ilgili sigorta şirketinde ferdi kaza sigortası kapsamında iş sonrasında geçirdiği kaza sonrasında sağ gözünü kaybeden işçi 8000 TL tazminatını aldı.

Mehmet Akıncı, üyeleri bulundukları sendikalarının kendilerine sağladığı bu hizmetten dolayı çok müteşekkir olduklarını belirterek, "Sendika işçisini sadece işverene karşı işyerinde değil normal yaşamında da böyle düşünmesi bizleri çok memnun etti. Hizmet-İş Sendikamızın bu hizmetinden dolayı başta Hizmet-İş Başkanı Recep Sorkun'a olmak üzere Sendika'mızın Genel Merkezine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Hizmet-İş Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun da yaptığı açıklamada, "Üyelerimizin başlarına böyle bir durumun gelmesini kesinlikle istemeyiz. Çok üzücü bir durum, bunun için elimizden geleni tüm üyelerimiz için yapmaya çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, tüm işçiler Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası'na üye oldukları gün 25 bin TL'ye kadar ferdi kaza sigortası kapsamına giriyor. Üyemiz Mehmet Akıncı, elim bir kazada sağ gözünü kaybetmesi nedeniyle, ferdi kaza sigortası kapsamında kendine 8000 TL tazminat verildi. Bu uygulama Türkiye'de işçi sendikaları içinde bir ilktir. Yalnızca Hak-İş'e bağlı Hizmet –İş Sendikamızda vardır. Tekrar Mehmet Akıncı kardeşimize geçmiş olsun diyor ve her zaman üyelerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum." dedi.   

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
Editör: TE Bilişim