Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu
 
Darbecilerin yeni bir oyunu daha. Darbe girişimini yapan cunta tarafından Uşak’a atanan sözde sıkı yönetim komutanı Albay Şahin Keskinkılc’ın adı yazıldığında, fotoğraf olarak Uşak İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın’ın fotoğrafının çıkması üzerine Uşak Valiliği basın kurumlarına bir uyarı yazısı gönderdi.
Uşak Valiliği tarafından gönderilen 21 Temmuz tarihli uyarı yazısında, “darbe kalkışmasında bulunan yapının sosyal medya ve internet ortamındaki uzantıları; darbe kalkışması ardından hala kirli oyunlarına devam ettiği ve bunlara itibar edilmemesi uyarısı” yapıldı.
 ‘YUSUF ALBAY GÖREVİNİN BAŞINDA’
“İlimizde halen görevde olan İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Yalçın hakkında sosyal medyada ve bazı internet ortamlarında fotoğrafı kullanılmak suretiyle kamuoyu yanıltılmak istenmektedir.
15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain kalkışmanın akabinde henüz yıllık izni bitmemiş olan İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Yalçın olayı haber alır almaz iznini yarıda keserek bulunduğu yerden Uşak’a doğru hareket etmiş, 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü görevinin başına geçmiş, Valiliğimizce yürütülen çalışmalarda yerini almıştır.
Durum böyle olmakla birlikte darbe kalkışmasında bulunan yapının sosyal medya ve internet ortamındaki uzantıları; darbe kalkışması ardından İlimizde görevlendirilmek üzere harekete geçen ve sözde Uşak Sıkıyönetim Komutanı yapılması düşünülen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Jandarma Albay Şahin Keskinkılıç ile ilgili görsel materyal aramalarında İlimizin şu an görevi başında bulunan Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Yalçın’ın fotoğrafı çıkmaktadır.
Kamuoyunun yanıltılmasına yönelik bu girişimle ilgili İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Yalçın adli mercilere şikâyetini yapmış olup; Vatandaşlarımızın bu ve benzeri yanıltıcı girişimlere itibar etmemeleri hususu önemle rica olunur.”
BAZI MEDYA KURULUŞLARI DA YANILMIŞTI
15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbe girişinde bulunan cuntacıların, Uşak’a sözde sıkıyönetim komutanı olarak atayacakları Albay Şahin Keskinkılıç’ın ismini öğrenen bazı yerel medya kuruluşları, internetten Keskinkılıç’ın fotoğrafını bulmak istemişler, karşılarına mevcut İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın’ın fotoğrafı çıkınca okurlarına “Albay Şahin Keskinkılıç” olarak bu fotoğrafı servis etmişlerdi. Yanlış fotoğraf koyan basın kuruluşları uyarılar üzerine bu fotoğrafı servisten çektiler.
 
 
Editör: TE Bilişim