Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı
UŞAK PORT// Uşak'a yapılacak olan trafik düzenlemesiyle ilgili anket tamamlandı. Uşak Belediyesi'nin yaptırdığı ankette vatandaşın yüzde 95'i battı çıktı yapılmasını talep etti. Farklı yaş, gelir, meslek ve mahallelerde yaşayan bin 500 kişiye anket yaptırdıklarını söyleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, katılımcıların ağırlıklı olarak battı çıktı talep ettiğini belirterek, "Bu işin uzmanlarına da sorduk ve tıpkı halkımız gibi battı çıktı yapılması uygun görüldü"dedi.



HALKIN YÜZDE 95'İ BATTI ÇIKTI İSTEDİ

Uşak'ta trafik sorununa çözüm arayan belediye, özellikle trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı stadyum ve dikilitaş kavşağı için bir anket çalışması yaptı. Battı çıktı mı yoksa üst geçit mi yapılması gerektiğini halka soran Uşak Belediyesi, bin 500 kişilik anketi tamamladı. Ankete katılanların yüzde 95'i battı çıktı yapılmasını uygun gördü. Konuyla ilgili uzmanlardan da görüş aldık ve battı çıktı yapılmasının daha uygun olduğu ifade edildi. Çarpaz değerlendirme yaparak ortak akılla hareket ettik. İlimizle ilgili önemli bir karara verdik ve önümüzdeki günlerde Stadyum ve Otogar kavşaklarına battı çıktı yapılması için çalışmaya başlayacağız" dedi. 



HALKIMIZ TRAFİKTE SIKINTI ÇEKMEYECEK

Kent merkezindeki yol çalışmalarına başladıklarını ifade eden Nurullah Cahan, "Yoğun bir kış dönemi yaşadık ve hava şartlarından dolayı yollarla ilgili çalışmalarımıza kısa bir süre önce başladık. Vatandaşımız zaman zaman sitem etti ve yolların yapılmasına dair taleplerini bize ulaştırdı. Şu anda il genelinde bir çok farklı noktada yol düzenleme çalışmamız devam ediyor. Sistematik bir şekilde bozuk olan yollar yapılacak. Zübeyde Hanım caddesi kaliteli ve uzun süre kullanılacak bir asfaltla kaplanacak. Yayaların güvenliği için de önlemler alınacak. Ayrıca Garanti Bankası aralığında yol-kaldırım düzenlemesi yapacağız" diye konuştu. Yol yapım çalışmaları nedeniyle trafikte yaşanan kısa süreki aksamalar hakkında da konuşan Başkan Cahan, "Her  zorluğun sonu mutlakla ferahlıkla biter. Yol yapım faaliyetleri trafikte zaman zaman aksamalara yol açabilir. Fakat bunu halkımızın uzun vadede rahat ulaşım sağlaması için yapıyoruz. Bu noktada halkımızın bize anlayış göstermelerini istiyoruz. Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan ötürü de özür diliyoruz" şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim