Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım
USAKPORT.COM// Makine Mühendisleri Odası Uşak İl Temsilcisi Ozan Bayık, son dönemlerde havaların soğumasıyla bazı vatandaşlar tarafından kapatıldığı belirlenen doğalgaz menfezlerinin hayati önem taşıdığını belirtti. 
Ozan Bayık, “Menfez, içeride gaz birikme riskine karşı sigorta görevi görür ve bu işleviyle hayati önem taşır. İçeriye soğuk geliyor diye kesinlikle menfezler kapatılmamalı. Menfezler sürekli açık tutulmalı ve hava sirkülasyonu sağlanmalı. Gerek odamız ve gerekse doğalgaz dağıtım şirketi, sağlıklı enerji tüketimi ve ısınmayla ilgili en küçük detaya kadar, her konuyu düşünüyor. Çok küçük detaylar, büyük faciaları önlüyor” dedi. 
Makine Mühendisleri Odası Uşak İl Temsilciliği olarak, doğalgaz kullanımıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarını ifade eden Ozan Bayık, “Kurum içi seminerlerimiz daha çok meslektaşlarımıza yönelik oluyor. Bu kapsamda bir dizi çalışmamız oldu ve 9 Şubat 2016 Salı günü, ısı pompalarının kullanımıyla ilgili bir seminerimiz olacak” şeklinde konuştu.  

“Meslektaşlarımızın yanı sıra, halkımıza da anlaşılabilir bir dille çeşitli uyarı ve bilgilendirmelerimiz oluyor” diyen Ozan Bayık, şöyle devam etti: “Geleneksel medyanın yanı sıra, sosyal medyayı da bu konularda kullanmaya özen gösteriyoruz. Odamızla ilgili sosyal iletişim ağları üzerinden çeşitli sayfalar açtık ve bu kanallarla da vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Halkımıza daha verimli enerji kullanımı, güvenliği sağlama ve diğer hususlarda bilgiler sunuyoruz. Mesleki ve toplumsal bazdaki farkındalık çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de sürecek” .


Editör: TE Bilişim