USAKPORT.COM // Uşak’ta şehir içi trafiği rahatlatmak için hazırlanan ve ihalesi yapılan, araç sürücülerinin kullanacağı Dikilitaş üstgeçidi inşaatına, elektrik hatlarının yer altına alınmamasından dolayı başlanamıyor.  Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan çalışmanın hayata geçmesi için uzun süre  uğraş verdiklerini dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, şantiyenin elektrik hatlarının yer altına alınmamasından dolayı kurulamadığını söyledi.

ÖNEMLİ BİR YATIRIM ORTADA KALMASIN

Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi

Osman Gazi Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin söz konusu işlemi yapmasını beklediklerini kaydeden Başkan Cahan, “Huzurpark’ın  bulunduğu mevkideki köprülü kavşağın her türlü resmi işlemi bitti. Hatların yer altına alınması gerekiyor. Bu noktada elektrik dağıtım şirketinin, söz konusu çalışmaya bir an önce başlaması gerekiyor. Aynı problemi Vadi ve Fatih Caddesi’ndeki kavşak düzenlemesinde de yaşıyoruz. Bu konuda arkadaşlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Yetkililerin en kısa sürede çalışmaya başlamasını temenni ediyoruz. Aksi halde Uşak’ta şehir içi trafiği rahatlatacak ve iki mahalleyi bir biriyle bağlantılı hale getirecek önemli bir yatırım ortada kalır” dedi.

KISA SÜRELİ EZİYETLER, YERİNİ RAHATLIĞA BIRAKACAK

Uşak Belediyesi’nin yol çalışmalarını devam ettirdiğini söyleyen Başkan Cahan, trafiğin zaman zaman aksadığını belirterek, “Şu anda ilimiz ucu bucağı olmayan bir şantiyeye döndü. Kentin hemen hemen her noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Yol yapım çalışmaları, ister istemez mevcut trafik akışında aksamalara yol açıyor ve sürücülerin eziyet çekiyor. Kısa süreli yaşadığımız bu eziyetler, uzun vadede yerini rahatlığa bırakacak. Yaz dönemi sonunda trafikte yaptığımız çalışmalar, hem araç sürücülerinin, hem de yayaların yüzünü güldürecek” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim