Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!
İl Genel Meclisi AK Parti Eşme Üyesi Alattin Furtuna’nın kullandığı araca kamyon çarptı. Başından yaralanan Furtuna’nın hayati tehlikesi bulunmadığı ve Uşak Devlet Hastanesinde gözlem altında tutulduğu öğrenildi. İl Genel Meclisi AK Parti Eşme Üyesi Alaattin Furtuna ölümden döndü. Uşak İl Genel meclisi Şubat Ayı 2. Oturumuna katılmak için Eşme ilçesinden kendi kullandığı aracıyla, Uşak’a gelen Alaattin Furtuna, Ramada Oteli önünde kırmızı ışıkta beklerken aracına arkadan bir kamyon çarptı. Çarpışmanın etkişsi ile başını aracın tavanına vuran Furtuna başından yaralandı. Çarpan kamyonun ise hiç durmadan olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Alaattin Furtuna’ya burada ilk müdahale yapıldı. Bilincinin açık olduğu ve konuşabildiği belirtilen Furtuna’nın çekilen tomografi ve beyin MR sonuçlarında herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği, sağlık durumunun iyi olduğu, gözlem amacıyla Uşak Devlet Hastanesi’nde tutulduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Furtuna’ya ‘geçmiş olsun’ diyerek, meclis üyeleri ile birlikte hastaneye ziyarete gidilmesini önerdi. Üyeler, meclis toplantısından sonra Furtuna’yı ziyaret etme kararı aldı. 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, İl Özel İdaresi İmar Şube Müdür Ali Rıza Eren’in de böbrek rahatsızlığından Uşak Devlet hastanesinde birkaç gündür yatmakta olduğunu meclis üyelerine bildirdi. Meclis üyeleri Eren’i de ziyaret etmek istediklerini belirtti.


TOPLULAŞTIRMA YAPILAN YERDE İMAR ÇALIŞMASI
Uşak İl Genel Meclisi Şubat Ayı 2. oturumunda; “Merkez Üçkuyular Köyüne bağlı Kitapçılar Mahallesi Köy Yerleşik Alanı sınırı hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan rapor Komisyon başkanı Abdülkadir Kılınç tarafından okundu. Raporda, söz konusu mahallede köy yerleşik alanı sınırının kabul edilmesinin uygun olduğu yönünde görüş belirtildi. MHP Uşak Merkez İl Genel Meclisi üyesi ve MHP Grup Başkanvekili İbrahim Cevher madde ile ilgili söz aldı. Cevher, “Uşak İl Genel Meclisi bir önceki dönemde Merkez Üçkuyular Köyü Kitapçılar Mahallesini örnek yerleşim alanı ilan ederek, “Toplulaştırma kararı” aldık. Burada evler çok dağınık olduğu için toplulaştırarak imar hizmetleri götürülmesi planlanmıştı. Şimdi, toplulaştırma yapılan yerde hizmeti bıraktık. Yine dağınık yerlere imar çalışması yapma kararı alıyoruz. O zaman toplulaştırma yapmamızın bir anlamı kalmıyor. Bu kararı yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum” şeklinde itirazını belirtti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş de, “Sayın Cevher haklıdır. İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu, dağınık yerde imar çalışması yapılmasını önermektedir. O zaman toplulaştırma yapmanın bir anlamı kalmayabilir. Biz, raporu yeniden komisyona iade edelim. Komisyonumuza ek süre vererek yeniden inceleme yapmasını istememizin daha uygun olacağını düşünüyorum” dedi. İl genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar oylama yaparak raporun komisyona iadesini istedi. Oy birliği ile rapor yeniden incelenmesi isteği ile komisyona iade edildi.

Editör: TE Bilişim