Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı
USAKPORT.COM// Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin kanalizasyon ve yağmur suyu giderleri yönünden zayıf olduğunu ve yaz döneminde söz konusu eksikleri gidereceklerini söyledi. Uşak Belediye Başkanı Cahan, Deniz-Çivril yol ayrımına inşa edilecek olan 3'üncü battı çıktılı kavşak düzenlemesi inşaatındaki çalışmaları inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve belediye ekiplerinin eşlik ettiği Başkan Nurullah Cahan, yan yollara yapılan yağmur suyu hattı ve altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.



Burada beraberindeki gazetecilere çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Nurullah Cahan, park, bahçe ve yollara verilen önemin alt yapıya da verileceğini söyledi. 3'üncü battı çıktı inşaatının bulunduğu alanda kentsel dönüşüm konutlarının ve işyerlerinin de yer aldığını ifade eden Cahan, "Burada altyapıyı güçlendiriyoruz, yağmur ve kanalizasyon hatlarını şimdiden döşemeye başladık. Kısa bir süre içinde altyapı çalışmaları sonlanacak ve yan yolların açılmasıyla, battı çıktı inşaatına geçilecek" dedi.


 
NÜFUS ARTIYOR, ALTYAPININ YÜKÜ AĞIRLAŞIYOR
Uşak'ta 2002 yılından sonra kentleşmenin yoğunlaştığını ve en fazla konutun Cumhuriyet ve Kemalöz Mahallelerine inşa edildiğini dile getiren Başkan Cahan, üniversite öğrencileri ve göçlerle nüfusun arttığını söyledi. Mevcut altyapının yeni üretilen konutlarla birlikte yükü taşıyamadığını anlatan Cahan, "Bir şehirde nüfus artıyor ve konut üretimi yoğunlaşıyorsa, orada ekonomi ve sosyal hayat emsallerine göre daha canlıdır. İlimiz, son yıllarda nüfusunu artırdı ve eskiye kentleşmede mesafeler kat edildi. Her yeniliğin ve gelişimin beraberinde getirdiği sorunlar elbette olacaktır. Büyümeyle gelen en temel sorunumuz şu anda altyapı. Bir ev düşünün içinde 4 kişi yaşıyor ve birden bu sayı 8'e çıkıyor. İster istemez evinizin giderleri artar ve mevcut yapı ihtiyaçlara yanıt vermez. Uşak'taki durum tam da böyledir. Bizler altyapıyı güçlendirecek bir dizi çalışma yapacağız ve evimiz gibi gördüğümüz ilimizde yaşamın her ne olursa olsun normal seyirde gitmesini sağlayacağız" dedi.


 
KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARIN BULUNDUĞU NOKTALARDA ÖNLEM
Köprülü kavşakların bulunduğu alanlardaki altyapının güçlendirileceğini belirten Cahan, "Trafiğin aksamaması için köprülü kavşaklarımızın bulunduğu noktalardaki altyapı ve yağmur suyu hatlarında kapasiteyi artıracağız. Otogar bölgesindeki altyapımız konutlaşmanın artmasıyla ihtiyaçlara yanıt vermiyor. Bu nedenle buradaki yağmur ve kanalizasyon hatlarında iyileştirme olacak. Yaz döneminde bu çalışmalar başlayacak" diye konuştu. Öte yandan Cahan, 3'üncü battı çıktı inşaatının bulunduğu bölgedeki çalışmaların seyri hakkında detaylı bilgi aldı.
 



 
 
Editör: TE Bilişim