Uşak'ta 1 kişi daha gölete düşerek can verdi! Karaağaç ve Kızılcasöğüt göletinde hiçbir önlem yok! Uşak'ta 1 kişi daha gölete düşerek can verdi! Karaağaç ve Kızılcasöğüt göletinde hiçbir önlem yok!
Uşak merkezde meydana gelen orman yangınında 5 hektar alan kül oldu. Uşak merkez Ciğerdede ve Sorkun köyleri arasında kalan ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaklaşık 5 hektar ormanlık alanda etkili olan yangına 2 yangın söndürme helikopteri, Uşak Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait 20 arazöz müdahale etti.



Yerleşim yerlerine kadar yaklaşan yangına köylüler de kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı.
Yaklaşık 5 saattir süren yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, Uşak Valisi Ahmet Okur olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve çalışmaları takip etti. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Okur; “5 hektar çam ormanlık alanımız maalesef yangınla kül oldu. Çıkış sebebi henüz bilinmiyor fakat tahminler insan hatasının olabileceği yönünde. Yangına Denizli’den gelen 2 yangın söndürme helikopteri, arazözler ve Uşak Belediyesi itfaiye ekipleri tüm güçleriyle müdahale ederek daha fazla büyümesine engel olmuşlardır. İnşallah bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız. Hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, kontrol altına alınan yerlerde itfaiye ve orman ekipleri soğutma çalışmaları yaparken, köylü vatandaşlar da çalışmalara kendi imkanlarıyla destek verdi.
 
Editör: TE Bilişim