Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!
ALİ ARASLI///
Uşak’ta sık sık tartışma konusu olan ve bir dönem CHP Uşak İl Örgütleri tarafından, Manisa İdare Mahkemesi’nde dava açılan yol üstü otopark uygulaması, kentin işlek noktalarından biri olan Atapark ve çevresinde de uygulanacak. 
    Daha önce Uşak Belediye Meclisi’nde kabul edilen yeni yol üstü otopark uygulama alanındaki faaliyetler, kısa bir süre sonra başlayacak. Bu kapsamda, sigorta pazarı da ücretli otopark statüsüne alınacak. Kent park alanındaki otopark alanı ve çevresi için ise henüz her hangi bir düzenleme yapılmadı. 
    Konuyla ilgili kısa bir bilgi veren Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yalçın, Atapark ve çevresinin yakın bir zaman diliminde ücretli otopark alanı olacağını ve bunun bu bölgede artan trafik yükünü hafifletmek için planlandığını ifade etti. Yalçın, kent merkezindeki mevcut yol üstü otopark alanlarında da her hangi bir değişiklik olmadığını ve ücret uygulamasının sürdüğünü kaydetti. 
    KANUNLAR, YOL ÜSTÜ OTOPARKINDA YETKİYİ SADECE BÜYÜKŞEHİRLERE VERDİ
    Öte yandan, Uşak’ta yol üstü otopark uygulamasına, 2016 yılında dönemin CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba tepki göstermiş ve konuyu Manisa İdare Mahkemesi’ne taşımıştı. Ali Karaoba’nın başkanlığında, CHP Uşak İl Örgütleri adına açılan davayla ilgili sonuç, belediye yönetiminin aleyhine olmuştu. Mahkeme, yol üstünden otopark ücreti almaya dair yetkiyi, sadece büyükşehir belediyelerine tanıdığını ve Uşak’ın büyükşehir belediyesi olmamasından dolayı uygulamanın kanuni olmadığına hükmetmişti. Fakat bu karara rağmen, Uşak Belediyesi söz konusu uygulamayı devam ettirmişti. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise, göreve geldiğinde, yol üstü otoparklarındaki ücretsiz ilk bekleme süresini 5 dakika 30 dakikaya çekmişti. 
 
Editör: TE Bilişim