Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı
Uşak'ın yürüyen merdivenli, asansörlü, helezonlu ilk üst geçidi olma özelliğini taşıyacak ve kullanım kolaylığıyla vatandaşların hizmetine açılacak üst geçitlerden ilkinin 12 metrelik genişliğe sahip ilk kısmı daha önce monte edilen ayakların üzerine yerleştirildi. Çalışmaları yerinde izleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, geçidin yayalar açısından yararlı olacağını söyledi.



Ankara-İzmir karayolu üzerinden günlük ortalama 80 bin ile 10 bin arasında araç geçişi yapıldığını söyleyen Başkan Nurullah Cahan, “Geçtiğimiz yıl tamamladığımız iki battı çıktı ile araç trafiğimiz sürekli ve süratli bir hale geldi. Artık araçlarımız durmuyor, trafik derdimiz yok. Bizler de Ankara-İzmir karayolunun ortasından geçtiği iki yakamızı, modern üst geçitlerimizle birbirine bağlıyoruz" dedi.



İl Özel İdaresi ile Karayolları 25. Şube Şefliği'nin bulunduğu noktaya bir üst geçidin daha yapılacağını dile getiren Başkan Cahan, "Türkiye'de üst geçitte ilk kez böyle bir tasarım kullanılıyor. Ayrıca özellikle yaşlı, engelli ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın kolayca kullanabileceği bir yapı olacak. Dört mevsim yürüyen merdivenli ve asansörlü olarak hizmet verecek. İnşallah yılbaşına kadar iki üst geçidimizi halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte de kritik bölgelerimize geçit inşalarına devam edeceğiz” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim