Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İslam Dünyası Ege Buluşması Ortaklık ve Kalkınma Forumu’na katılarak, kenti temsil etti. 35 ülkeden temsilcinin katıldığı 3,’üncü Uluslararası TASCA Forumu İslam Dünyası Ege Buluşması Ortaklık ve Kalkınma Forumu'nda kentin yöresel lezzetlerinin de tanıtıldığını ifade eden Başkan Nurullah Cahan, kentin yatırımcılar tarafından keşfedilmesi için gelecek toplantılardan birinin Uşak’ta yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi. 



Türk-Arap Araştırma ve Strateji Enstitüsü Başkanı Dr. Muhammed Al-Adil'in katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Nurullah Cahan, konuklara kentin yöresel değerleri hakkında bilgi verdi. 



Toplantının ardından genel bir değerlendirme yapan Başkan Cahan, İslam ülkelerinin her fırsatta birlik ve beraberlik içinde olmasının önemine değindi.



ABD’nin aldığı Kudüs kararına karşı Türkiye önderliğinde başlayan çalışmaların, dün yapılan BM Genel Kurulu’nda sonuca ulaştığını söyleyen Başkan Cahan, “Bizler İslam ülkeleri olarak, bağlarımızı asla koparmamalı, sosyal ve ekonomik anlamda hep bir arada olmalıyız. Bundan 10 gün öncesine kadar, ABD’nin aldığı bir Kudüs kararı vardı ve İslam ülkeleri olarak buna kesin bir dille karşı çıktık.



Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bir araya gelen İslam ülkeleri, Kudüs’ün bir İslam kenti olduğunu tüm dünyaya duyurdu ve dün yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda, tüm tehditlere rağmen, ABD’nin aldığı bu kararın her hangi bir bağlayıcılığının olmadığı ortaya kondu. Alınan bu kararda en büyük pay, İslam ülkelerinin ilk anda gösterdiği reaksiyondur.



Kudüs’ü yalnız bırakmayan Türkiye ve diğer İslam devletleri, sesini tüm dünyaya duyurmuş ve sonuca ulaşmıştır. Kararın tüm İslam alemine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 



    Cahan, İslam ülkelerinin sosyal ve siyasi açıdan ortak hareket etmelerinin ekonomiye olumlu yansıyacağını sözlerine ekledi. 

 
Editör: TE Bilişim