ALİ ARASLI// Uşak’ta Karaağaç Mahallesi’ne, TOKİ tarafından yapılacak olan 778 sosyal konut projesinin, daha önce vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan bölgeye yakın bir alana inşa edilecek olması, tartışma konusu oldu. İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, çöp atıklarının daha önce döküldüğü bölgenin seçilmesinin doğru olmadığını ve dar gelirlilerin çöplüğün üzerine oturacağını öne sürdü. Hakan Savaş’ın iddiası üzerine usakport.com editörüne telefon üzerinden açıklama yapan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, konut alanıyla ilgili gerekli etütlerin yapıldığını ve bölge için verilen karara; Uşak Belediye Meclisi’nde İYİ Parti Grubu’nun da evet oyu verdiğini ve kararın oy birliği alındığını dile getirdi. Ceylaner’in İYİ Parti Grubu’nun evet oyu verdiği ile ilgili ifadesini doğrulayan Uşak Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu’ndan Himmet Duygu, bölgedeki jeolojik etütlerin kendileriyle paylaşılması gerektiğini kaydetti.

KASIM 2019’DA AK PARTİ, İYİ PARTİ, CHP VE MHP’Lİ ÜYELERİN OYLARIYLA KARAR VERİLDİ

TOKİ’nin sosyal konut projeleri kapsamında, Uşak’a da 778 yeni konut yapması kararlaştırıldı. Konutların yapılacağı bölge, daha önce vahşi çöp toplama alanı olan ve 2009-2014 döneminde görev yapan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, döneminde rehabilite edilerek, Anıt Tepe Parkı’na dönüştürülen bölgenin sağ alt kısmı oldu. Söz konusu bölgenin kentsel yenileme alanı olarak belirlenmesi, Kasım 2019’daki Uşak Belediye Meclisi’nde oylamaya sunuldu. Mehmet Çakın’ın başkanlığında toplanan mecliste bulunan, AK Parti, İYİ Parti, CHP ve MHP’li üyelerin tamamının evet oyu ile sosyal konut alanı ilan edilen bölgede, TOKİ tarafından 700 konutluk alan belirlendi. Söz konusu bölge için geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, bir açıklama yaparak, belirlenen bölgenin güvenli olmadığını ve dar gelirli için çöplük alanının uygun görüldüğünü öne sürdü. Söz konusu iddia, Sözcü Gazetesi’nde haberleştirildi.

ZEYNEP CEYLANER: İYİ PARTİ DE BURASI İÇİN EVET OYU VERDİ, ÇÖPLÜĞÜN ÜSTÜNDE HER HANGİ BİR PLANLAMA YOK

CHP’li Eşme Belediye Başkan adayı hakkında tehdit suçundan iddianame CHP’li Eşme Belediye Başkan adayı hakkında tehdit suçundan iddianame

Konuyla ilgili telefon üzerinden usakport.com editörüne bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, alanla ilgili kentsel yenileme kararının mecliste oy birliği ile alındığını vurguladı. Ceylaner, “TOKİ burasıyla ilgili zemin etütlerini ayarladı. Çöplüğün üstünde bir çalışma yok ve planlama sağ tarafta 236 bin metrekarelik alanda. Raporda yapılaşma olacak bölgeler belli ve bununla ilgili bir sıkıntı yok. Bu karar 10/2019'da İYİ Partililerin de olduğu meclisten oy birliği ile geçti.Yani bütün partiler kabul oyu kullandı. TOKİ bu alanla ilgili jeolojik etüd çalışmalarını yaptı ve bize olanları ile birlikte gönderdi. Konu bu ay meclisten ilk talep olarak geçti ve komisyonda görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Konu imar komisyonunda önlerine gelecek" diye konuştu. 

HİMMET DUYGU: EVET OYU VERDİK, FAKAT KONUTLAR ÇÖP DEPONİ ALANININ OLDUĞU BÖLGEYE YAPILMASIN

Zeynep Ceylaner’in “İYİ Partili üyeler de bu karara evet oyu verdi” ifadesini doğrulayan İYİ Partili Himmet Duygu, dar gelirlinin konut sahibi olmasına karşı olmadıklarını dile getirdi. Duygu, “Biz dar gelirliye ev yapılmasına karşı değiliz. Net bölgesi belli olsun ve onun tespiti yapıldıktan sonra nereye yapılacağını görelim diyorum. Konut yapımına karşı değiliz, bizim verdiğimiz olur konut yapımı yönünde. Çöp deponi alanın olduğu yere yapılmasın diyoruz. Burasının üzerine toprak dökülmüş ve ben bile gitsem bilemem. Bu jeolojik etütleri bizimle paylaşsınlar. Binaların çöp alanının üzerine yapmasınlar, bizim derdimiz bu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim