Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı
31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarına itiraz eden İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı, bugün, YSK Uşak İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurusunu yaptı. Uşak Adliyesi önünde, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, kentteki sandıklarda yaklaşık olarak 5 bin oyun geçersiz sayıldığını ve buna itiraz ederek, sayımın tekrarlanmasını talep edeceklerini kaydetti. 
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım, İYİ Parti Uşak Belediye Başkan adayı Muhammet Gür ve partilerin katıldığı basın açıklamasının ardından itiraz dilekçesi, YSK Uşak İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na verildi. Burada bir basın açıklaması yapan İsmail Koncuk, milli iradeye saygılı olduklarını belirterek, “31 Mart 2019 yerel seçimlerini sonuçları itibariyle tamamlamak üzereyiz. Sonuçlar Uşak halkına hayırlı ve uğurlu olsun. Burada İYİ Parti olarak temel amacımız, millet iradesinin sandığa yansıyan şekilde sonuçlanmasını sağlamak.Hani sık sık söyleniyor ya milli irade diye. Milli iradenin sandığa yansıması önemlidir. Seçimlerle ilgili bazı soru işaretlerini ortadan kaldırmak için buradayız. Avukatlarımız konuyla ilgili derinlemesine bir çalışma yaptı. İlimizde 4 bin civarında geçersiz oy var ve tutanaklar gelişi güzel düzenlenmiş. İptal sebebi belli olmayan iptaller var. Uşak için 4 bin civarındaki iptal çok normal değil. Sandıkların yeninden değerlendirilmesi talebimiz var. Bu tespitlerimizin bugün itibariyle ilgili makama vereceğiz ve geçersiz oyların yeniden güzden geçirilmesini talep edeceğiz” dedi. 

“Kazandığı iddia edilen belediye başkanı ile Muhammet Gür arasında bin civarında fark var” diyen Koncuk, şöyle söyledi: “Bu şu anlama geliyor, iptallerin 500 gibi bir kabulüyle seçimin kaderi değişebilir. Uşaklı’nın iradesinin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Fakat doğruysa da diyecek bir şey yok, çünkü millet kararını vermiş diyeceğiz. Sonuç ne olursa olsun ben imkansızlıklara rağmen böylesine bir oy oranı almış ve halkın gönlünde taht kurmuş Muhammet Gür’ü tebrik ediyorum. Biz İYİ Parti olarak demokrasiye, hukuka ve millet iradesine saygılıyız”. Koncuk, tüm sandıklara itiraz edeceklerini sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilişim