Toplantıda ilk olarak söz alan Ahmet Mıdık toplantının amacının birlik ve beraberliği göstermek, istişareler yapmak olduğunu aktardı. Mıdık; “ Diğer iki adayımız da gelecekti ama birinin hastası olduğu için gelemedi diğer arkadaş da son anda vazgeçti ben katılan katılmayan herkese teşekkür ederim. Tabi bir eğitimci olarak bize bu yakışırdı. Bu seçim dönemi bitecek, seçimden sonra Kent Konseyinin Uşak için hayali olan, sevdası olan, hizmet aşkı olan herkesi kucaklayacaktır. Hangi aday kazanırsa kazansın Uşak sevdalılarının bir ve beraber olması lazım. Diyalog kapılarının her zaman açık olması lazım ben şahsıma ait bunu yapmaya söz veriyorum. Yeni dönemde Uşak Kent Konseyinin sivil toplumu etkin hale getirmesi istiyorum.” Dedi.

Seçime birlik ve beraberlik içinde girmek için bir araya geldiklerini ifade eden Yahya Kemal  Pervane bu doğrultuda istişarelerde bulunduklarını söyledi. Pervane; “ Kent Konseyinde biz tek başımıza bir şeyler yapamayız onun için bütün sivil toplum kuruluşları  haricinde  Üniversitemizden ve diğer kamu kuruluşlarından Uşak’ımıza katkı sağlayabilecek herkes bizle beraber çalışabilir. Bizler de aynı şekilde kim seçilirse seçilsin birbirimize destek olmamız gerekiyor çünkü her şeyi Uşak için yapacağız. Uşak için bir olalım birlik olalım diyoruz.” Şeklinde konuştu.

Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı! Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı!

Seçimin samimiyet ve salayeti için toplandıklarını vurgulayan Melih Akman böyle bir ortamı hazırladığı için Ahmet Mıdık’a  teşekkür etti. Akman; “Hepimiz burada sizlerin huzurunda kim seçilirse seçilsin desteğini esirgemeyeceğinin sözünü hep beraber verdik. Madem Uşak için buluşuyoruz, Uşak’ın geleceğine yön vermek için bir araya geliyoruz,  o zaman kimsenin seçildim veya seçilemedim egosuna girmemesi lazım. Her bir delegenin, her bir katılımcının, her bir paydaşın katkısına çok ihtiyacı var. Kent Konseyleri tek başına başkanların yürütebileceği bir olgu değil, hep beraber, yürütme kurulu, meclisler, çalışma gruplarıyla beraber güçlü olan bir olgu. İnşallah yeni dönemde ilk önce adaylarla  örnek bir seçim dönemi geçirmek istiyoruz. Sonrasında kime nasip olursa güzel çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Ahmet Hocam ve Yahya  Beyi ile uzun yıllardır tanışıyoruz, seçimden sonra yine beraberiz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim