Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar! Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar!
USAKPORT.COM ÖZEL///

Uşak Kent Konseyi, yeni dönemde görev alacak başkanını ve yürütme kurulunu, 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü, belirleyecek. Yeni dönem için göreve talip olan şimdilik 2 aday bulunuyor. Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Uşak Şubesi adına Melih Akman ve Uşak Gazeteciler Cemiyeti’nden de Durdu Doğan, adaylığını açıklayan 2 isim oldu. Adayların yeni dönemdeki ortak hedefi ise, Murat Dağı’na kurulması gündeme gelen ve ÇED olumlu raporu verilen altın madenine karşı mücadele etmek. Göreve gelmesi durumunda Kent Konseyi’nin Meclisleri’ni daha işler hale getireceğini belirten Melih Akman, ortak akılla şehir adına önemli çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Durdu Doğan ise, Murat Dağı için Kütahya Kent Konseyi ile ortak çalışma yapacağını ve bu noktada farkındalık oluşturacak faaliyetlere imza atacağını kaydetti.

MELİH AKMAN: MURAT DAĞI’NI KORUMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
Bir önceki seçimde, Uşak Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu’nda görev aldığını anlatan Melih Akman, göreve geldiğinde ilk olarak yönergelerle ilgili sıkı bir çalışma yapacaklarını söyledi. Kent Konseyi’nin sadece başkanla değil, diğer organlarla birlikte hareket etmesinin kentin yararına olacağını dile getiren Melih Akman, “Uşak’ın çözülmesi gereken bir çok sorunu var ve Kent Konseyi de bu sorunların tartışıldığı ve yerel yönetime ışık tutan önemli bir mekanizmadır. Bizler bu noktada gençlik, çocuk, muhtarlar ve diğer meclisleri aktif hale getirmeyi istiyoruz. Çalışma gruplarının kenti sahiplenmesiyle sorunlar daha net tespit edilir ve ortak akıl sağlanabilir. Kent Konseyi’nde başkan tek başına bu işi ben yapıyorum dememeli ve her görüşün ve önerinin belli bir potada işlenmesinde öncü olmalı. Meclisler aktif olmazsa, başkanlığın her hangi bir fonksiyonu olmaz” dedi.
Murat Dağı’nın kentin önemli bir doğal değeri olduğunu dile getiren Melih Akman, şöyle söyledi: “Murat Dağı’na kurulması gündemde olan altın madenine karşı ilimizde ciddi bir refleks var. Bunu haklı ve yerinde buluyoruz. Bir çok kurum ve kuruluşumuz ilimizin ve bölgenin önemli bir su kaynağı olan Murat Dağı’nın yok olmaması için yargı yoluna gitti. Biz de göreve geldiğimizde bu yapılan mücadeleye destek vereceğiz ve buradaki ekolojik sistemin zarar görmemesi için sorumluluk duygusuyla hareket edeceğiz”

DURDU DOĞAN: MURAT DAĞI İÇİN KÜTAHYA KENT KONSEYİ İLE ORTAK ÇALIŞMA YAPACAĞIZ
Uşak Kent Konseyi’nin daha aktif çalışması ve siyaset dilinin değil, ortak akıl birliğinin hakim olması için aday olduğunu söyleyen Durdu Doğan ise; “Uşak’ta siyaset dışı ve halka gerçek anlamda hizmet eden STK’lar hayal ediyoruz. Bu noktada Kent Konseyi’nin önemli bir misyonu yüklendiğinin farkındayız. Siyasetin gerektiğinde bir kenara bırakılması ve ilimizin ortak menfaatlerinin gözetilmesi için bu göreve talip olduk. Tabii projelerimizi de şimdiden oluşturmaya başladık. İlk olarak turizm noktasında geri dönüşü olacak çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. İlimizdeki tarihi ve doğal zenginlileri bir kitapçık haline getireceğiz ve tur şirketlerine bu çalışmamızı sunacağız. İlimizin tüm doğal ve tarihi zenginliklerini yansıtacak bir köy oluşturacağız ve bunun için yerel yönetimin desteğini isteyeceğiz. Burada düğün, yemek, oyun, müzik ve akla gelen her türlü kültürel ve yaşamsal öğeye yer vereceğiz” dedi. Murat Dağı’nın yok olamaması için Kütahya Kent Konseyi ile konsensüs halinde hareket edeceklerini kaydeden Durdu Doğan, “Murat Dağı sadece bizim değil, Kütahya ve diğer il ve ilçelerin de ortak değeridir. Bu nedenle şehirler arası birliktelik burada kurulması planlanan ve doğal yaşamı yok edecek olan altın madenine karşı, sesimizin daha gür çıkmasını sağlar. Kütahya Kent Konseyi ile ortak bir çalışma yapmayı ve Gediz’de bu projeye karşı dava açmayı hedefliyoruz. Murat Dağı’nın yok olmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

ÖMRE ÜMRAN AYDIN TEK KADIN ADAY OLABİLİR
Öte yandan Uşak Kent Konseyi için başkan olmayı düşünen bazı STK temsilcilerinin de çalışma yaptıkları öğrenildi. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İl Temsilcisi Ahmet Mıdık ve Sarayaltı Mahallesi Muhtarı Cemil Cevher’in henüz adaylığa karar vermedikleri ve ilerleyen günlerde alacakları tavrın netleşeceği ifade edildi. Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği Başkanı Ömre Ümran Aydın’ın da aday olacağına dair bir kanı da hakim. Kentteki çölyak ve fenilketonüri hastalarına yönelik yoğun faaliyetlerde bulunan Ömre Ümran Aydın, aday olması durumunda tek kadın aday olarak seçime gireceği konuşuluyor.
 
 
Editör: TE Bilişim