Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, belediye başkan adaylığı döneminde taahhütleri arasında yer alan bisiklet yolu projesinin yüzde 100 oranında tamamlandığını ve yolun komple hizmete açıldığını söyledi. 



Yaklaşık 6 kilometrelik ve bisikletler için tüm düzenlemeleri yapılan yol, 1 Eylül Yerleşkesi'nden başlıyor ve Değirmendere mevkiine kadar uzanıyor. Yol boyunca kaldırım, güvenlik şeritleri ve aydınlatma direkleri bulunuyor. Değirmendere'den başlayan yolu denetimli halk otobüsleri ve servisler de kullanabiliyor. 



Daha önce, 2017'nin son çeyreğinde projenin tüm hatlarıyla bitirileceğini açıklayan Başkan Cahan, "Kısa bir süre önce projemizi sonlandırdık ve bisiklet yolu yüzde 100 haliyle kullanıma hazır hale geldi. Şu anda yolumuzu üniversite hattında çalışan halk otobüslerimiz, ekobis, motosiklet ve bisikleti bulunan vatandaş ve öğrencilerimiz kullanıyor. Havaların ısınmasıyla üniversiteden şehiriçine kadar yürüyüş yapmak isteyenlere de alternatif bir alan sağlanmış oldu" dedi.




Bisiklet yolunun aydınlatmasının yapıldığını ve kaldırımın yol boyu uzandığını söyleyen Başkan Cahan, "Gece geç saatlerde bisikletle ulaşımı sağlayanları düşünerek gerekli aydınlatmayı yaptık. Yolumuz bu sayede hem kullanışlı, hem de estetik hale geldi. Bisiklet yolunun bir diğer avantajı da güvenlik açısından olacak. Şehiriçi faaliyet gösteren denetimli halk otobüsleriyle üniversiteye giden öğrencilerimiz, daha sakin ve güvenli bir yolu kullanacak. Yolumuzun tüm öğrencilerimize ve halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.




 
Editör: TE Bilişim