Uşak Çocuk Kent, Erdoğan'ın sesini taklit eden Muhammet Nur Nahya'nın da katılımıyla açıldı Uşak Çocuk Kent, Erdoğan'ın sesini taklit eden Muhammet Nur Nahya'nın da katılımıyla açıldı
USAKPORT.COM// Uşak Belediyesi’nin yeni bir meydan ve yeşil alan kazandırmak için hazırladığı kent park projesinde 3’üncü yıkım, daha önce Kız Meslek Lisesi olarak kullanılan okul binasıyla devam ediyor. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın 30 Mart 2014 seçimleri döneminde taahhütleri arasında yer alan kent parkta şimdiye kadar 2 bina yıkımı gerçekleşirken, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi depreme dayanıksız olan okul binaları boşaltıldı ve yeni yerlerine taşındı. Daha önce eski Meteoroloji İl Müdürlüğü ve eski Adliye binasının yıkımının gerçekleştiği proje kapsamında, ilk park alanı oluşturuldu.



Kız ve endüstri meslek liseleri ile Uşak Lisesi yeni binalarına taşınırken, belediye ekipleri boşalan okul binaları için yıkım planlamasını yaptı. Buna göre ilk olarak daha önce Kız Meslek Lisesi olarak kullanılan bina yıkılacak ve molozların temizlenmesinin ardından açılan sahada çalışma başlayacak. Ekipler, daha sonra diğer okul binalarını da yıkarak, çalışma alanlarını genişletecekler. TOBB’un yaptığı yeni okul binasına taşınan Endüstri Meslek Lisesi’nin tescilli yapısı ise restore edilecek.



Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kent parkın zor ama imkansız olmayan bir proje olduğunu belirterek, “Kent park projesini gündeme getirdiğimizde, bunun çok zor olacağını biliyorduk. Kent parkın imkansız görülmemesi gerektiğini ve yoğun bir özveri ile hayata geçeceğini her zaman ifade ettik. Bugün geldiğimiz noktada okullarımızın büyük bölümü taşındı, öğrenciler hem depreme dayanıksız binalardan kurtuldu, hem de ilimize yeşil alan kazandırılması için büyük bir fırsatımız oldu. Bölgedeki okullarımızı belediyemizin destekleriyle taşıdık ve yıkıma hazır hale getirdik. Şimdi ilk kepçeyi eski Kız Meslek Lisesi’ne vuracağız ve sonrasında tüm eski okul binalarımızı sırayla yıkacağız. Önümüzdeki günlerde yıkım işlemi gerçekleşecek ve ilimiz adına yakışır bir meydan için önemli ve büyük bir adımı daha atmış olacak” dedi.


 
Editör: TE Bilişim