Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kentte önemli bir yenilenme faaliyeti olan kentsel dönüşümün ikinci etabının da yapılacağını ifade etti. Kentsel dönüşüm alanı ve İsmetpaşa Caddesi arasında güvenli bir bağlantı kuracaklarını belirten Çakın, 2. Etap çalışmanın tamamlanmasıyla bambaşka bir Uşak’ın ortaya çıkacağını dile getirdi.

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Uşak Belediye Başkan Mehmet Çakın, 2. Etap kentsel dönüşüm projesiyle ilgili çalışmaların ön hazırlık safhasının devam ettiğini ve kentte yeni bir dönüşüm hamlesinin başlayacağını ifade etti. Kentsel dönüşümün yapıldığı bölge ve kent merkezinin güvenli bir şekilde bağlanması için de çalışma yapıldığını belirten Çakın,  “İki bölge arasında insanların güvenle yürüyebilmesi ve şehrin merkezinin genişleyebilmesi için bu orta kısımdaki alanın da dönüşmesi gerekiyordu. Meclis üyesi arkadaşlarımızın da almış olduğu kararla beraber, burada 2. Etap Revize İmar Planı’nı gerçekleştirdik. Bisiklet yollarının, 12 metrelik geniş yolların, yeşil alanların bolca olduğu; ortaokul için ayrılan bir alana sahip bir imar planı hazırladık ve bunu meclisten geçirdik. Bundan sonraki süreç için alanı dört bölgeye böldük ve 18. madde uygulamalarını başlattık. Belediyemizin hemen karşısındaki 18 uygulamaları tamamlandı ve tapular dağıtılmaya başlandı. Yakın zamanda buradaki çalışmalar bitecek, sonuçlarını önümüzdeki zaman diliminde göreceğiz” dedi.
Gerek planlama ve gerekse 18 uygulamaları safhasında bazı vatandaşların kendi beklentilerinin karşılanmadığı düşüncesiyle itirazda bulunduğunu paylaşan ve en uygun şekilde sürecin yürütüldüğünü kaydeden Çakın, “Hemşerilerimizi saygıyla karşılıyoruz. Ancak şehrin geleceğini düşünmek bizim sorumluluğumuz. Şehrimizin sağlıklı bir şekilde dönüşümünü temin edeceğiz.” diye konuştu. Şehir genelinde yürütülen 20 farklı projeye yönelik de bilgiler aktaran Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak’ın gelişimi için tüm gayretleriyle çalıştıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim