“Uşak Mahalli İdareler Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği” kuruluyor

Uşak’ın Tarihi, Kültürü ve turizmi koruma ve gelişmesi amacıyla, “Uşak Mahalli İdareler Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği” kuruluyor. Uşak’ın tanıtım çalışmaları bu birlik sayesinde tek elden yürütülecek. Birlik başkanlığını Uşak Valiliği üstlenecek.

Uşak İl Genel Meclisi Mart Ayı 1. oturumunda İl Özel İdaresinin  “Uşak Mahalli İdareler Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği”ne ve Uşak Tanıtım ve Kalkınma Vakfı’na üye olması konuları görüşüldü.

BİRLİK TANITIM VE KÜLTÜR HİZMETLERİNİ KOORDİNE EDECEK

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar’ın “1 Mart Muhasebeciler Günü”nü kutlamasıyla başlayan İl genel meclisi oturumunda İl Özel İdaresinin  “Uşak Mahalli İdareler Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği”ne ve Uşak Tanıtım ve Kalkınma Vakfı’na üye olması konuları görüşüldü.

İl Özel İdaresi Avukatı İsmail Pala, Uşak İli Kalkınma Vakfı ve Uşak Mahalli İdareler Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’ne Uşak İl özel idaresinin neden üye olması konusunda meclis üyelerine bilgi verdi.

Pala, “Turizm bölgeleri ile turizm merkezlerinde, alanın bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, kültür ve turizme ilişkin sosyal ve teknik altyapının gerçekleştirilmesi ve işletilmesini sağlamak amacıyla alandaki bütün mahalli idarelerin katılımı ile bir mahalli idare birliği kurulur. Bizde İl özel İdaresi olarak birliğin tabanın oluşturmak için bir araştırma yaptık. Samsun Afyon ve Nevşehir Kapadokya’da birlikler oluşturulduğunu öğrendik. Buralarda inceleme yaparak bu oluşumların, Uşak’a nasıl uygulanması gerektiği konusunda araştırmalar yaptık. Kurulacak birliğimizde doğal üye olarak, Uşak Valiliği, Uşak Belediye Başkanlığı, Uşak’a bağlı 5 ilçe Belediye Başkanlığı ve tarihi konumundan dolayı Sivaslı İlçesine bağlı Selçikler Belediye Başkanlığı olmak üzere 9 üye yer alıyor. Birlik yönetimi ise 27 kişiden oluşuyor. İl Özel İdaresini ise yönetimde genel sekreter temsil edecek. Kaymakamlar, belediyelerde ise Turizm ve kültür müdürleri, Belediye ve İl Genel meclisinden 3’ er üye ve turizm şirketleri temsilcileri olmak üzere toplamda kurumları temsilen 27 üye yönetim kurulunu oluşturacak” dedi.

Uşak Mahalli İdareler Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’nin başkanlığını Uşak valiliğinin yapacağın kaydeden Pala, “Bundan amaç da turizm, kültür ve tanıtım çalışmalarının tek elden yürütülmesidir. Birliğin bütçesi ise İl Özel İdaresi ve Uşak Belediyesi 100’er bin TL koyacak, diğer belediyeler 10’ar bin TL, Selçikler Belediyesi de sembolik olarak bin TL koyarak oluşturulacaktır” şeklinde bilgi verdi.

Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor

İL ÖZEL İDARESİ UŞAK İLİ KALKINMA VAKFI ÜYESİ OLUYOR

İl Genel Meclisi’nde görüşülen diğer önemli konu ise “Uşak İli Kalkınma Vakfı’na İl Özel İdaresinin üyeliği oldu.

1993 yılında Uşak’a Üniversite kurulması amacıyla kurulan vakıf, 2006 yılında Uşak Üniversitesi’nin kurulmasıyla, Uşak Üniversitesi rektörlüğüne devredilmiş ve 10 yıldır atıl vaziyette kalmıştı.

Avukat İsmail Pala, “Merhum Hasan Karakaya’nın vefatı nedeniyle boşalan yönetim kurulu üyeliğine İl Özel İdaresi atanabiliyor.  Vakıf çatısında yer almamız için sizlerin kabul oyu kullanması gerekiyor” dedi.

İl Genel Meclisi vakıf ve birlik üyeliği konularının hukuk ve plan bütçe komisyonlarında görüşülerek rapor hazırlanması için maddeleri komisyonlara havale etti.

 

Editör: TE Bilişim