Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve şehitleri anısına yaptığı lokma hayrına katıldı. Tiritoğlu parkında yapılan lokma hayratı öncesi bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Çanakkale Zaferinin, Bedir Harbi’nin, Uhud meydan muharebesinin kardeşi olduğuna işaret ederek, Çanakkale’nin, geçmişteki zaferlerin mana ve ruhunu taşıdığını ve Çanakkale Savaşının bu toprakların İslam olarak kalıp kalmayacağının belirlendiği bir savaş olduğunu kaydetti. Şehitleri anlamanın sorumluluklarımızı anlamak olduğuna işaret eden Başkan Cahan, “Müslümanlar dünyanın gidişatından sorumludurlar. Müslümanlar, iyiliği hakim kılmak ve kötülüğe engel olmakla sorumludur” ifadelerini kullandı. 



Evlatlarını, ciğerparelerini, din için, vatan için, millet için şehadete, süsleyerek gönderen fedakâr anaların unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Başkan Cahan, “Çanakkale’de, 1. Dünya harbinin bütün cephelerinde Sarıkamış’ta, Yemen’de, Kûtu’l Emare’de yaşananlar ve akabinde Kurtuluş Savaşında yaşananlar birer adanmışlık ve fedakârlık destanıdırlar” diye konuştu.



Başkan Cahan, Çanakkale Zaferi’nden alınacak diğer bir dersin imanın en büyük imkân ve kuvvet olduğuna vurgu yaparak. “Zaferler inançlı gençlerle kazanılır. Seyyid Çavuş’a o devasa yükü sırtlama gücünü veren imanıdır” şeklinde konuştu.



“Evlatları Allah rızası için savaşan bir millet kıyamete kadar var olacaktır” ifadelerini kullanan Başkan Cahan, şöyle konuştu: “Şüphesiz hayat bir imtihandır. Dönüşümüz Allah’adır. Şehitlik en güzel gidişle Allah’a gitmenin adıdır. Şehit; Rabbinin kendisi için hazırladığı nimetlere şahit olacaktır. Şehit; iman eden, sabreden ve iyiliğin mücadelesini verenlerin asla mağlup olmayacaklarını, müthiş nimet ve mertebelere nail olacaklarını, bizzat yaşayarak gören, şahit olandır. Bu yüzden ona şehit ismi verilmiştir. Şehit aslında ölmemekte, Allah’ın huzurunda bir şahit olarak diri bulunmaktadır.”



Öte yandan konuşmanın ardından şehitler için lokma hayratı yapıldı. Başkan Cahan ve Başkan Yardımcısı Mustafa Dayıoğlu, Tiritoğlu Parkına açılan Çanakkale Şehitleri sergisini de ziyaret ettiler... 
Editör: TE Bilişim