Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı
Uşak Mimarlar Odası, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın kent park projesini desteklediğini duyurdu. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın katıldığı bir televizyon programından 17 saniyelik bir kısım, Uşak Mimarlar Odası’nın sosyal iletişim ağı facebook hesabından video olarak paylaşıldı. Nurullah Cahan’ın, “Uşak’ta örnek olan bir projeyi geliştiriyoruz. Kent merkezinde ekonomik ömrünü tamamlamış binaların yer aldığı bölümdeki, 110 bin metrekarelik bir alanı yeşil alanı ilimize kazandırıyoruz” dedi. 



UŞAK MİMARLAR ODASI: PROJEYİ DESTEKLİYORUZ
Videoyu takipçileriyle paylaşan Uşak Mimarlar Odası, “Sayın Belediye Başkanımız Nurullah Cahan, Kentpark Projesi'nin kentimize yüz on bin (110.000) m2'lik yeşil alan kazandıracağı müjdesini verdi. Biz de - kentimize nefes aldıracak - yapılması planlanan bu yeşil alan için belediyemizi destekliyoruz” ifadelerine yer verdi.  Uşak Mimarlar Odası Yönetimi, ayrıca bölgede betonarme yapılaşmaya müsaade edilmemesini ve bu alanın amacına uygun olarak ağaçlandırılması düşüncesini savundu. Öte yandan Uşak Mimarlar Odası, daha önce de yargıya taşınan yol üstü otopark uygulamasını desteklediğini duyurmuştu. 



KENT PARK NEDİR?
Kent Park Projesi, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın 30 Mart 2014 seçimlerinden önce yapmayı taahhüt ettiği, Uşak Valilik binasının arka cephesini baz alan, eski Adliye binası, eski Meteoroloji binası ve okullar bölgesini kapsayan 110 bin metrekarelik alanda sürdürülecek olan, yeşil alan çalışması olarak biliniyor. Kent Park projesi, içinde otopark, yeşil alan, yeme içme mekanları ve sivil toplum kurumları için faaliyet sahalarını barındırıyor. Projenin hayata geçmesi için şimdiye kadar, meteoroloji, adliye, Uşak Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve öğrenci pansiyonu binaları yıkılırken, kalan binaların da yakın bir zamanda taşınacağı ve yıkım işleminin yapılacağı ifade ediliyor. 
 
Editör: TE Bilişim