Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu'nun daha önce açıklama yaptığı Ürünköy ve Beylarhan köylerine doğru kurulacak olan, 3’üncü genişleme alanıyla ilgili problem tatlıya bağlanarak çözülüyor.

Uşak OSB’nin Ürünköy ve Beylerhan köylerine doğru hazırlanan ve bazı köylülerin konuyu yargıya taşıması nedeniyle durma noktasına gelen yatırımlarla ilgili yaptığımız haberlerin ardından, taraflar arasındaki problemler çözüldü ve önümüzdeki günlerde davacı köylüler ve OSB yönetimiyle mutabakata varılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren ve olayı yargıya taşıyan Ürünköy sakinleri, önceki hafta Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın tarafları bir araya getirdiğini ve sorunun çözümü için orta yolun şu anda bulunduğunu belirtti.

Buna göre, Uşak OSB’nin Ürünköy ve diğer köylerdeki sınırlarındaki imar planında küçük bir revizyon yapılacak. Köylere sınır olan bölümlerde OSB’nin eğitim ve sosyal donatılarla ilgili birimleri yerleştirilecek ve bu sayede her 2 köyün sosyal ve ekonomik gelişimine destek verilecek. Taraflar arasında prensipte varılan anlaşma, ilerleyen günlerde bir protokole de dökülecek.

Uşak OSB Yönetimiyle bir araya gelerek sorunları uzlaşı içinde çözmelerini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Ürünköy sakinleri, “Şu anda konuyla ilgili dava açanlarla görüşüyoruz ve davaların karşılıklı anlayış ve güven içinde geri çekilmesini tavsiye ediyoruz. Biz en başından beri amacımızın bağcıyı dövmek olmadığını ve ilimizin kalkınmasına her zaman destek vereceğimizi ifade etmiştik. Bu noktada bizi Uşak OSB Yönetimiyle bir araya getiren sayın Uşak Valisi Funda Kocabıyık’a teşekkür ediyoruz. Yine orta yolun bulunmasında çaba ve gayret gösteren büyüklerimize ve ilimizin değerlerine, Uşak OSB Başkanına, yönetim kuruluna ve bölge müdürüne ve ekibine de teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ YATIRIMCILAR İÇİN ARSA OLUŞTURULACAK
Öte yandan söz konusu alanın kurulmasıyla, kentte yatırım yapmak isteyen işletmeler için ilave alanlar oluşturulacak. Şu anda kentte yatırım için talepte bulunan yaklaşık 150 şirketin olduğu ve bunların 40'nın Türkiye ve dünya çapındaki firmalar olduğu ifade ediliyor. 
 
 
Editör: TE Bilişim