Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı
Uşak Rota Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği, ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Üyeler, kurucu Başkan Nasıf Uyar ile yola devam dedi.
Geçtiğimiz Aralık ayına kurulan Uşak Rota Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği, ilk genel Kurulunu Uşak Öğretmen Evi’nde gerçekleştirdi. Kurcu Başkan Nasıf Uyar yeniden başkan seçilirken yönetim kurulunda üç isim değişti. Başkan Uyar, yeni hedeflerinin, Uşak’ın Kurtuluş Günü olan 1 Eylül tarihinde Dumlupınar-Uşak arasında 54 kilometrelik büyük bir yürüyüş düzenlemek olduğunu açıkladı. Uşak Öğretmen Evi’nde yapılan genel kurul öncesi, Uşak Rota Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği yönetimi 44 üyesine bir kahvaltı verdi.  Kahvaltı sonrası geçilen genel kurulda yönetimin faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Nasıf Uyar, “2015 yılı Aralık ayında kurulduk.  Biz, öncelikle siz değerli üyelerimizle aile olmayı hedefledik. Sizlerin desteği ile geçen bu kısa dönemde 18 faaliyet gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerde yaklaşık 200 kilometre yürümüş, araçla yaklaşık 2 bin kilometre yol kat etmişiz” dedi.


UŞAK’IN TANITIMINA KATKIDA BULUNUYORUZ
Derneğin, sadece dağ ve doğa yürüyüşleri faaliyetleri yapmadığını, Uşak tarihi ve kültürüne sahip çıkmak adına da etkinlikler yaptığını kaydeden Uyar, “Bunların başında Uşak’ın halk kahramanı Çeçeli Kara Murat’ı anmak için düzenlediğimiz etkinlikler gelir.  Banaz ilçemizde bulunan Sırçalı Mağarası’na yaptığımız gezi ile bu doğa harikası mağaranın yerel ve ulusal basında geniş biçimde yer alamsını sağladık. Bundan sonraki hedefimiz, Uşak’ın Kurtuluş tarihi olan 1 Eylül tarihinde Dumlupınar-Uşak arasında 54 kilometrelik büyük bir yürüyüş düzenlemektir. Bu yürüyüşe Türkiye’nin 81 ilinden dağcıları Uşak’a davet ederek, Uşak’ın tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz. Derneğimizin faaliyetlerinde bize her türlü desteği sağlayan Uşak Valiliği ve Uşak Belediye Başkanlığına, siz değerli üyelerimize çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. 
Daha sonra tek liste ile seçimlere geçildi. Seçimler sonrası şu isimler seçildi:
Yönetim Kurulu: Nasıf Uyar (Başkan), Ramazan Ulusoy, Elvan Bakıcı, Halime Saraçoğlu, Derya Acar, Mustafa Akın, Reyhan Satır.
Denetleme Kurulu: Murat Uygur, Birol Bakıcı, Fatih Uzun.
Editör: TE Bilişim