Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun
Uşak’ta kültür hizmetlerine destek veren ve Uşak Kent Tarihi Müzesi’nin kuruluşuna katkı sağlayan Hasan Hüseyin Çakın, dalak büyümesi rahatsızlığı nedeniyle, 72 yaşında hayatını kaybetti. 
Uşak adına yapılan kültür ve sanat faaliyetlerine verdiği desteklerle tanınan Hasan Hüseyin Çakın, halk arasında dalak büyümesi olarak bilinen “hipersplenizm” hastalığıyla uzun zamandan beri mücadele ediyordu. 
Evli ve 2 çocuk babası olan Hasan Hüseyin Çakın, hastalığının ilerlemesi nedeniyle bugün hayata gözlerini yumdu.  Hasan Hüseyin Çakın’ın cenaze namazının bugün ikindi namazına müteakip, Yücetepe Camii’nde kalınacak namazın ardından, Merkez Hocalar Köyü’ne defnedileceği bildirildi. 
Hasan Hüseyin Çakın, Uşak Kent Tarihi Müzesi’nin kuruluşunda büyük destekler sağlamış ve bir çok eserin kazandırılmasında yardımcı olmuştu. Uşak Kent Tarihi Müzesi Arkeologu Cengiz Doğan, kentin çok önemli bir değerini yitirdiğini ve üzüntülerinin büyük olduğunu söyledi. 
 
Editör: TE Bilişim