Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
Türkiye’nin deprem haritası 22 yıl sonra yeniden güncellendi. Yeni haritaya göre Uşak yine 2’inci dereceden deprem bölgesi olarak görülüyor. AFAD tarafından hazırlanan yeni haritada, Denizli, Manisa, Kütahya’nın ve Afyonkarahisar’ın büyük bölümü 1’inci dereceden deprem riski taşıyan bölgeler olarak belirlendi. Haritaya göre Uşak deprem riski olan kentler arasına girdi ve rengi turuncu oldu. Uşak’ın az bir bölümü ise 1’inci dereceden deprem bölgesi olarak tanımlandı. 



Uşak özelinde risk unsurlarının başında gelen bir konu daha var. Verimli tarım arazilerine yapılan inşaatların zemin olarak sağlıklı bir alana kurulmaması önemli bir endişe olarak görülüyor. Özellikle kentin Kuyucak’taki tarımsal alanlarda ilerlemesi, olası bir deprem durumunda bölgede yaşayan vatandaşları düşündürüyor. 

Öte yandan 22 yıl sonra ilk kez güncellenen harita, AFAD'ın yazılı izni alınmadan elektronik, optik, mekanik veya diğer yollarla çoğaltılamayacak, dağıtılamayacak, basılamayacak ve izinsiz yayımlanması durumunda gerekli hukuki yollara başvurulacak. 
 
Editör: TE Bilişim