Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım
Uşak’ta, 14 yıl önce, kaybolan Mehmet Yobaz’ın imam nikahlı eşi olduğu öne sürülen A.A.(50) ve sevgilisi E.P. (62) tarafından, 1 ay boyunca ilaç verilip, daha sonra balta ile başı koparılarak öldürüldüğü iddiası üzerine başlatılan, kazı çalışması sonucu, maktule ait olduğu düşünülen kemiklere ulaşıldı. Edinilen bilgiye göre cinayete 5 yaşındayken tanık olduğunu yetkili makamlara bildiren, maktulün torunu S.Y.’nin (19) gösterdiği ve daha önce TOKİ 4. Etap Konutları’nın bulunduğu alanda yer alan ve zaman içinde kaybolan kuyunun çevresinde kazı çalışması yapıldı. Yapılan kazı çalışması, dün gün boyunca devam etti ve ekipler her hangi bir sonuca ulaşamadıkları için gece çalışmalara ara verdiler. Bugün sabah 10.00 itibariyle tekrar başlanan kazı çalışması sonucunda, kuyuya ulaşıldı ve Mehmet Yobaz’a ait olduğu düşünülen kafatası bulundu.  Kazı çalışmasının ardından diğer kemik parçaları da yavaş yavaş çıkmaya başladı. 
Bu gelişmenin üzerine Cumhuriyet Savcısı olay yerine gelerek durumu yerinde gördü ve inceledi. Ekipler, kazı çalışmasının devam edeceğini ve cesedin tamamına ulaşılacağını bildirdiler. 
Bulunan kafatasının Mehmet Yobaz’a ait olup olmadığının yapılacak olan DNA testi sonucunda belli olacağı ve soruşturmanın devam edeceği ifade edildi. 

 
Editör: TE Bilişim