Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu
Uşak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında program düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da katıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programlardaki konuşması, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından meydanda kurulan ekrandan izlendi.

Etkinliğe Vali Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Çakın,  Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma polisi Mehmet Çetin'in babası Hüseyin Çetin, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Burada günün anlam ve önemi nedeniyle konuşmalar yapıldı. 

Konuşmaların ardından, program ney ve kaside dinletisi, şiirlerin okunması, Şehit Mehmet Çetin’in şehadetin konu edildiği tiyatro gösterisi ve kahramanlık türkülerinin seslendirilmesiyle devam etti. Program, saat 00:13’te sala okunmasının ardından edilen dua ile son buldu.

Editör: TE Bilişim