Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!
USAKPORT.COM// Uşak Belediyesi’nin kentin en işlek noktası olan İsmetpaşa Caddesi’nde düzenlediği birlik ve beraberlik iftarında yaklaşık olarak 25 bin kişi aynı anda iftar açtı. Uşak Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında, İsmetpaşa Caddesi’nde kurduğu birlik ve beraberlik sofrası geleneği, devam etti. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, mübarek Kadir Gecesi’nde aynı anda Cenabı Allah’a dua ettiklerini ve birlikteliğin asla bozulmayacağını söyledi.



Uşak Belediyesi’nin her yıl mahalle iftarlarının ardından, İsmetpaşa Caddesi’nde yaptığı büyük iftar yemeği organizasyonunda bu yıl 25 bin kişi ağırlandı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan iftar yemeği hazırlıkları, gün boyu devam etti ve saat 19.00’dan sonra vatandaşlar sofralardaki yerini aldı. Akşam ezanına doğru Eşi Halime Cahan’la birlikte vatandaşla sohbet eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, talep ve beklentileri dinledi.



Duaların okunduğu, semazen, Hacivat ve Karagöz ve ateş gösterilerinin yapıldığı iftar yemeğinin ardından Kadir Gecesi nedeniyle hep birlikte dua edildi.  Burada bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bugün, Allah’ın bize sunduğu nimetlere, bu cennet vatanın varlığına ve birliğine şükretmek, birlik ve beraberliğimizi perçinlemek için milli birlik ve kardeşlik iftarımızı düzenlendik. Bugün aynı zamanda bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecemiz.



Bu gece, Cenab-ı Allah, küffarın zulmüne uğrayan ve köle gibi sömürülen ve inancını asla kaybetmeyen bir ümmete, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i indirdi. Yüce dinimiz İslam’ın bize sunduğu kutsal rehberimiz, yaşamıyla, örnek kişiliği ile ve zalimlere karşı mazlumun yanında duruşuyla rahmet ve saygı ile yad ettiğimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) tarafından tüm insanlığa yayıldı.



Cenabı Allah’ın izni ile Peygamber efendimizin yürüdüğü hak yolunda, milletler halkalar halinde birleşti ve bugünün İslam coğrafyasının temelleri atıldı. Bizler bugün hala hayattaysak ve birbirimize sımsıkı kenetlendiysek; bunu, Peygamber Efendimize ve onun yürüdüğü yoldan sapmadan giden sahabelere, aziz şehitlerimize borçluyuz. Bu mübarek gecede hepsinin ruhunun şad olmasını temenni ediyorum” dedi.



İslam dünyasının birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemi yaşadığını kaydeden Nurullah Cahan, şöyle söyledi: “Bulunduğumuz coğrafyada hak ve batılın mücadelesi her daim sürdü. Bizi bizden ayırmak ve hain emelleri doğrultusunda yönetmek isteyenler, hiç rahat durmadı ve sürekli tuzaklar kurdu.  İslam’ı benimseyen ve milli duruşundan asla ödün vermeyen aziz Türk milleti, öncelikle Cenabı Allah’ın izni ve yüreğindeki cesaretle bu oyunları boşa çıkardı.  Son olarak 15 Temmuz’da bir işgal girişimi yaşadık ve bugün buradaki büyük sofranın etrafında kenetlenen siz değerli vatandaşlarımızın sayesinde, ülkemizi felaketin eşiğinden döndürdük.  Bu hain güruhun başta Türkiye olmak üzere İslam Coğrafyası’ndaki ayak oyunları tarihten bu yana sürdü ve halen devam ediyor. Bizlere düşen böylesine kötülük ve nefret dolu mihraklara karşı her daim uyanık olmaktır. Birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmadan omuz omuza kenetlenmektir.  En önemlisi de her gün, her saat ve her an bize bu nimetleri veren yüce Rabbimize şükür etmektir”.


Kadir gecesinin mübarek olmasını temenni eden Başkan Cahan, “Türkiye’nin en büyük iftar sofrasının kurulmasında emek veren tüm hayırseverlerimize, kurumlarımıza ve en önemlisi her fırsatta bir araya gelen aziz milletimize kucak dolusu teşekkür ediyorum. Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecenizi tebrik ediyor, hayırlısıyla Ramazan Bayramına erişmeyi cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu. 


 
Editör: TE Bilişim