Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!
30 Ağustos Zafer Bayramı 95. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlama programı Vali Salim Demir'in makamında tebrikleri kabulüyle devam etti. Kabulün Ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı 15 Temmuz Şehitler Meydanında devam etti. Meydanda düzenlenen törene Vali Salim Demir ve eşi Nezahat Demir, Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, Özkan Yalım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Adalet Komisyonu Başkanı Ulaş Turan, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, diğer protokol üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.  Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören Askerlik Şubesi Başkanı Per. Binbaşı Mustafa Akyer'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Tören şiirlerin okunmasıyla sona erdi.



UŞAK VALİSİ SALİM DEMİR:
Yeryüzünde barışın ve huzurun sembolü İslam Dininin iki büyük bayramından birisi olan Kurban Bayramına ve Hac ibadetinin ifa edildiği bu mübarek aya ulaşmaktan büyük bir sevinç ve mutluluk duyuyoruz. Bayramlar bizleri birbirimize yaklaştıran, küçüğü ve büyüğüyle mutlu olduğumuz, uzaktan yakından gelenlerle sevindiğimiz, tüm gözlerin hep birlikte güldüğü, yüzlerde tebessümün çoğaldığı günlerdir. İçtimai özellikleri de ağır basan İslam Dinimiz, Müslümanlara kurban kesmeyi bir ibadet olarak öngörürken, paylaşmayı, yakın akrabadan başlamak üzere ziyaretleşmeyi de tavsiye etmiştir.
Bu güzel bayram günlerini fırsat bilerek bizler de başta yakın akraba olmak üzere, şehit yakını ve gazilerimiz, komşularımız, yaşlılarımız, hastalarımız, kimsesizlerimiz de bu güzel günlerin mutluluk ve sevincinden nasibini alsın diye her birimiz en yakınımızdan başlamak üzere güler yüzle büyüklerimizi ziyaret etmeli ellerini öpmeli, küçüklerimizi sevgi ile kucaklamalı, bayramlarını tebrik etmeliyiz. Bununla birlikte, 15 Temmuz’da milletimizi birbirine düşürüp vatanımızı bölmek isteyenlere karşı gösterdiği onurlu duruşla şehadete ulaşan vatan evlatlarını rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla yad ediyorum. Yüreklere ateş düşüren, birlik ve dirliğimizi zedeleyen terörün her türlüsünü bir kez daha lanetliyorum. Vatanımızın müdafaası için canını vererek şehit düşen asker ve polislerimizin mekânları cennet olsun, kahraman gazilerimizden de Allah razı olsun. Her zaman olduğu gibi şehit ailelerimiz ve gazilerimizle birlikteyiz, beraberiz, bu müstesna bayramın kıymetli vatan evlatlarımızın hanelerine de sevinç ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. İnancımızın gereği kesilen kurbanların ve bayram günlerinde başta İslam Alemi olmak üzere tüm insanlığın barış ve huzuru için edilen duaların karşılık bulmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle aziz milletimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, Uşaklı vatandaşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızda görev yapan tüm çalışanlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte güzel bir bayram geçirmesini diliyor; en kalbi duygularımla Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.



UŞAK BELEDİYE BAŞKANI NURULLAH CAHAN:
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Açıklamasında Türk Milleti’nin vatanına olan bağlılığından söz eden Başkan Cahan, “95 yıl önce 30 Ağustos'ta şanlı ordumuz, yurdumuzu düşmanlardan temizleyerek büyük bir zafere imza atmıştır. 30 Ağustos, dünya tarihine damga vuran milletimizin birlik ve beraberlik içinde vermiş olduğu, inançlı onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış büyük bir zaferdir. Ülkemizin bağrında var olan milletimiz canlarını ortaya koyarak savaşmışlar ve her bölgeden insanlar koyun koyuna şehadet şerbetini birlikte içmişlerdir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizin aydınlık yarınlarının en somut göstergesidir.” dedi. Dayanışma kültürüne vurgu yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, aynı mücadelenin bugün de verildiğinin altını çizdi. Türkiye’nin köklü bir medeniyet tasavvuruna sahip olduğunu ifade eden Başkan Cahan şöyle konuştu: “Ülkemiz geçmişiyle, geçmişteki çizgisiyle mazlumların dayanağı, zalimlerin korkusu olmuştur. Aynı şekilde bugün de zor durumda kalanların yanındadır. Her geçen gün güç kazanan Türkiye’nin önüne geçmek isteyen mihraklar her yolu denese de bu necip millet izin vermemekte ve bu topraklar üzerine kurulan oyunları bozmaktadır. Tıpkı 30 Ağustos’ta, tıpkı 18 Mart’ta, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonra da omuz omuza, yürek yüreğe, ülkemiz için aynı yolda yürüyeceğiz. Türk tarihi şanlı zaferler tarihidir.” açıklamalarında bulundu. Başkan Cahan, “Tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” diye konuştu.



AK PARTİ UŞAK MİLLETVEKİLİ MEHMET ALTAY:
Cumhuriyetimizin temelleri şehitlerimizin ve gazilerimizin verdiği destansı mücadeleler ve ödediği bedeller sayesinde atılmıştır. Ve onlar sayesinde de ayakta durmaktadır. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programında protokol ve değerli halkımızla bir aradaydık. Vatan için canını feda eden vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, tüm Uşak’lı hemşerilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum.




 
Editör: TE Bilişim