Uşak Valiliği yaptığı basın açıklamasında, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında aralarında hakim, savcı, polis ve askerlerin de olduğu 15 kişi tutuklanmış,  408 kamu görevlisi açığa alınmış, 15 özel yurt ve 6 özel okul kapatılmıştır." dedi.

Uşak Valiliği yaptığı açıklamada, "Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 7 hakim, 6 Cumhuriyet savcısı 1 asker ve 1 komiser yardımcısı olmak üzere 15 kişi mahkemelerce tutuklanmıştır.Kamu kurum ve kuruluşlarında sürdürülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar 322'si milli eğitim müdürlüğünde olmak üzere 14 kamu kurumunda toplam 408 kişi açığa alınmıştır." denildi.

Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım

ÖZEL OKULLARDAKİLER MAĞDUR EDİLMEYECEK

FETÖ/PDY yapılanmasına ait okullardaki öğrencilerin mağdur edilmeyeceği belirtilen açıklamada, "FETÖ/PDY ile ilişkili özel eğitim kurumları ve özel yurtlarla ilgili yapılan çalışmalar titiz bir şekilde sürdürülmekte olup İlimizde faaliyet gösteren 15 özel yurt ve 6 özel okul kapatılmıştır. Bu okullarda eğitim gören öğrencilerimizin mağdur edilmeden milli eğitime bağlı okullara yerleştirilmesi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir." denildi.

HALKA TEŞEKKÜR, MÜCADELEYE DEVAM

Valilik açıklamasını devletine ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür ederken, örgütle mücadelenin devam edeceği belirtildi. Açıklama: "İlimizde FETÖ/PDY ile mücadele etkin bir şekilde sürdürülmekte olup Valiliğimiz tarafından yapılan çalışmalar hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir. Ülkemize yöneltilen saldırı girişimleri karşısında sağduyusunu koruyarak devletine ve demokrasisine sahip çıkan vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür eder, huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla ilgili olarak her türlü tedbirin alındığının bilinmesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelere yer verdi.

Editör: TE Bilişim