Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti? Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti?
Uşak Valisi Ahmet Okur, 8 Mart Dünya Emekçiler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Uşak Valisi Ahmet Okur, “Uzunca bir zamandır her yıl 8 Mart tarihinde kutlana gelen Dünya Kadınlar Günü diğer adıyla Dünya Emekçi Kadınlar Günü, batı düşüncesinin insana ikircikli bakışının bir yansımasıdır. Kapitalist ekonomik düzenin kuruluşu ve sermayenin birikimi sürecinde, batı toplumlarında küçük yaşta çocuklarla, kadınları acımasızca çalıştıran ve sömüren bu zihniyetin günah çıkardığı bir gündür 8 Mart. Dünyayı sömüren ve şekil verme sürecinde neredeyse coğrafyadaki her bir ülkeyi kana bulayan bu düşünce, bencil yaklaşımını maskelemek amacıyla bu günde, kendi sisteminin ürettiği meselelerin çözümünü gündem konusu yapmaktadır” dedi.



"Hayatını manasına uygun yaşamasına ömrünü adamaktadır “Oysaki kadın Türk ve İslam toplumlarında kültür ve inanç dünyamızda yaratılış ve insanın yeryüzünde neslinin devam etmesi sürecinin en mucizevî unsurlarından birisi, varlıkların en şereflisi insanın bir diğer yarısıdır” diyen Uşak Valisi Ahmet Okur, “Kadın erkek eşitliği yaklaşımıyla kadını aslında kapitalist sömürünün çarkları arasında ezmeyi hedefleyen batı dünyasının asıl niyeti kadını da tüketim toplumunun bir kölesi yapmak, bedeninden her şekilde istifade edilmesi gerekli bir meta olarak kullanmaktır. Şu çok iyi bilinmeli ki sevgi ve şefkatiyle dünyaya yön veren kadın kültür ve inanç iklimimizin her daim baharı, solmayan çiçeğidir. Hazreti Adem ve Hazreti Havva’nın yeryüzüne gelişiyle başlayan dünya serüveni bir gayeye matuftur. Öyle ki yaratılan her bir insanın hangisinin daha iyi işlerle ömrünü geçirdiğinin sual edileceği ahiret hayatına bir basamak olan dünya hayatında kadın, anne olarak çocuğun dünyaya gelişinden yaratılış gayesini algılamasına, hayatını manasına uygun yaşamasına ömrünü adamaktadır.”  o analar ki Hazreti Muhammedi dünyaya getirmiştir Uşak Valisi Ahmet Okur, açıklamasını şöyle tamamladı: “Biz biliriz ki cennet anaların ayakları altındadır, o analar ki Hazreti Muhammedi dünyaya getirmiştir, o analar ki eşiyle omuz omuza kendini var eden değerler için mücadele etmiştir. Günümüzde toplumsal yaşantının bir parçası haline gelen kadınımız bir gün değil her gün sevgi ve saygıya layıktır. Kadınını ağlatan bir gün kendisi de mutlaka ağlar, dünyanın her neresinde olursa olsun cehalet ve dünya hırsı kadını hak ettiği saygıdeğer konumdan aşağıya çekmektedir. Milli ve manevi değerlerine bağlı insanımız gerek inancı gerekse medeniyetinden kalan mirasla kadını her daim baş tacı etmiştir. Şu da bir gerçektir ki ülkemizde; özgüvenleri yüksek, müteşebbis, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda varlıkları her geçen gün artmakta, ülkemizin daha ileri ve gelişmiş seviyelere ulaşmasına katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaratılışımızın vesilesi, elleri öpülesi kadınlarımızı en samimi duygularla selamlıyor, kadınıyla erkeğiyle birlik ve beraberlik içinde huzur dolu günler temenni ediyorum”. 



UŞAK BELEDİYE BAŞKANI NURULLAH CAHAN'DAN KADINLARA JEST


Uşak Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, şehit yakınları, engelliler ve yaşlılara özel bir program tertipledi. Şehit yakınları, engelli ve ileri yaştaki kadınlar, kentteki tarihi ve turistik mekanları gezdiler. Kent merkezindeki kısa sürelinin gezinin ardından, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan, kadın konuklarını, Atlı Cirit ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki Engelsiz Kafe’de konuk etti. Burada kadınlarla öğlen yemeği yiyen Başkan Cahan ve eşi, konuklarına çeşitli hediyeler sundu.  Burada bir açıklama yapan Başkan Cahan, “Bizi doğuran, bizi büyüten ve bugünlere gelmemizi sağlayan annelerimiz, yine çocuklarımızı dünyaya getiren ve bizim başarılı olmamız için her zaman destekçimiz olan eşlerimiz, ablamız, kız kardeşimiz ve çocuklarımız bizim için mukaddestir. Peygamberimiz, cennetin analarının ayakları altında olduğunu bize hep öğütledi ve biz de bu öğüde uyduk. Tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü tebrik ediyorum” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim