Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi

Uşak’ta ayrılan ve çocuklarla görüşmede sorun yaşayan çiftlerin çocuk teslimi yerleri olarak Uşak Belediyesi’nin Atlı Rehabilitasyon Merkezi binası uygun görüldü. Bu durum Uşak Belediye Meclisi’nde “Başka yer mi yok” tartışmasına neden oldu.
Konuyla ilgili Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uşak İl Müdürlüğü’nün talebi, Uşak Belediye Meclisi’nde gündeme geldi.
İcra yoluyla çocukların görüşünü yapan boşanmış çiftlerin, ortak görüşme noktası olarak Uşak Belediyesi Atlı Cirit ve Rehabilitasyon Merkezi talep edildi. Buna göre merkezin bulunduğu binanın en alt katında boşanmış çiftler için bir bölüm oluşturulacağı bildirildi.
Konuya tepki gösteren İYİ Parti Grubu üyeleri, çocuk paylaşımı konusunun sıkıntılı bir durum olduğunu ve bu alanın uygun düşmediğini ifade etti. İYİ Parti Grubu üyeleri, “Burası bu iş için uygun değil. Başka bir yer yok mu?” ifadelerini kullandı.
Eleştirilere yanıt veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Konuyla ilgili bizler de aynı endişeleri ilettik. Fakat bu konuyu bilen uzmanlar bunun her hangi bir sakınca doğurmadığını ifade etti. Konuyu hukuk komisyonunda görüşeceğiz ve önümüzdeki mecliste oylayacağız. Bizlerden yerel yönetim olarak yer istediler ve bu alanın uygun olduğunu belirttiler. Sizin taşadığınız endişeleri biz de ilettik ve bir sıkıntı olmayacağı kaydedildi” dedi. Öte yandan öneri, oy çokluğu ile komisyona havale edildi.

Editör: TE Bilişim