Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu
Uşak Belediyesi, kentte eğitim kurumları ve etüt merkezlerinin yoğun olarak bulunduğu, Kurtuluş Mahallesi Dede Hasan Sokak ve civarını, yayalaştıracak. Uşak Belediyesi yönetimi, konuyla ilgili trafik komisyonunun aldığı kararı, geçtiğimiz mecliste oyladı ve oy çokluğu ile kabul etti. Buna göre, söz konusu bölgede eğitim kurumlarının yaygın bir şekilde yer alması nedeniyle, burada yayaların daha rahat hareket etmesi için araçların belli bir noktaya kadar geçişi kısıtlanacak. Bölgede bulunan Uşak Belediyesine ait kapalı otoparka giriş ve çıkışlarda her hangi bir sorun olmayacağını belirten yetkililer, düzenlemenin bir sonraki belediye meclisinde karara bağlanacağını ve akabinde uygulamaya geçileceğini belirtti. Halk arasında Bahçenaz Kafeterya aralığı olarak anılan bölgede, ağırlıklı olarak, lise ve orta dengi öğrencilerin hizmet aldığı eğitim kurumları ile yine üniversite ve diğer eğitim kurumlarında faaliyet gösteren öğrencilerin uğrak yeri olan yeme ve içme mekanları yer alıyor. Uygulamanın araç trafiği açısından her hangi bir yük oluşturmayacağı ve alternatif güzergahların kullanabileceği kaydediliyor.

VALİLİK ONAYI ALINDI VE YOL DÜZENLEMESİ YAPILACAK
Öte yandan Uşak Belediyesi, konuyla ilgili Uşak Valiliği'nden de gerekli oluru aldı ve önümüzdeki günlerde alandaki yolu yayaların hareket edebileceği kriterlere uygun hale getirecek. Buna göre kaldırımlar sökülecek ve sokak İsmetpaşa Caddesi'ndeki gibi sadece yaya trafiğine uygun bir hal alacak. Caddede ışıklandırma ve diğer unsurlarda yeniden düzenlenecek. 
 
Editör: TE Bilişim