Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!
Uşak’ta kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, teröre karşı tek yürek oldu ve teröre lanet yürüyüşü yaptı.  Uşak Belediyesi önünde başlayan binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte; Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları ve ADD Uşak Şubesi üyeleri de yer aldı. Uşak Belediye binası önünde başlayan yürüyüşün sonunda vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda toplandı.



Burada bir açıklama yapan Uşak Kardeşlik Platformu Sözcüsü Ali İhsan Uzun, “Bölücü ve hain terör örgütleri Mevlid Kandili gecesi, İstanbul’da 36’sı polis toplam 44 vatandaşımız, hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit oldu. Bugün de Kayseri’de henüz acemi olan Mehmetçiklerimiz, kalleş bir saldırı sonucu şehit düştü. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, bu milleti bölemeyecekler ve asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Türkiye, bütün etnik unsurlarıyla birdir ve bütündür. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.



CAHAN: HALEP VE UŞAK’IN HİÇBİR FARKI YOK
Suriye’de yaşanan gelişmelere değinen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, birlik ve beraberliğin bozulmamasını istedi. Başkan Cahan, “Halep’in Antep’ten, Uşak’tan, İstanbul’dan ve Türkiye’nin bütün illerinden hiçbir farkı yok. Halep’te bugün çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Hepimizin eşi ve çocukları var, Halep’te kadınlara ve çocuklara yapılan zulme tüm dünya seyirci kalıyor. Biz Türkiye olarak bu zulme sessiz kalmadık ve kalmayacağız. Hain terör örgütleri, ülkemiz üzerinde ve bu coğrafyada ne kadar uğraşırsa uğraşsın, amaçlarına gerçekleştiremeyecek ve Türkiye’yi bölemeyecek. 15 Temmuz gecesi, bu meydanları dolduran yüce Türk milleti, bugün bu soğuk havada, teröre karşı tek yürek oldu ve bir araya geldi. Birlikteliğimiz asla bozulmazsa, ülkemiz üzerindeki hiçbir kötü plan hayata geçmez” diye konuştu.



UŞAK VALİSİ OKUR: KARDEŞLİĞİMİZ BOZULURSA ZAYIF DÜŞERİZ
Uşak Valisi Ahmet Okur da, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Türkiye’de 79 milyon bir arada kardeşçe yaşıyoruz. Tarihten günümüze, devletimizin zayıf düştüğü dönemlere baktığımızda, kardeşliğin zedelendiği anlar olduğunu görüyoruz. Güçsüz düşmemek ve hainlere fırsat vermemek için kardeşliğimizi bozmamamız lazım. Dün İstanbul’da polislerimizi ve vatandaşlarımızı şehit verdik, bugün de Kayseri’de Mehmetçiklerimizi ve vatandaşlarımızın acı haberini aldık. Cenabı Allah, kahhar sıfatıyla bu hainleri kahreylesin. Milletimizin birlik ve beraberliğini her daim sürdürsün. Hangi görüşten olursa olsun, tek yumruk ve tek ses olmaya devam edelim” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından şehitler ve tedavi gören yaralılar için dua edildi ve vatandaşa tarhana ikramı yapıldı.



Editör: TE Bilişim