Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!

Uşak’ta kamu kurumları ve Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından, koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Buna göre kentte koronavirüsle mücadele dönemi için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’na bildirilen 14 bin 196 talep yerine getirildi. Vefa Sosyal Destek Grubu’na bağlı ekipler, bin 373 gıda ve hijyen paketini dağıtırken, bin 700 gıda paketini de ilerleyen günlerde, ihtiyaç sahibi ailelere teslim edecek. Vefa Sosyal Destek Grubu’nun çalışmalarının yanı sıra; Uşak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da; 963 aileye 500’er TL olmak üzere toplam 481 bin 500 TL yardım sağladı.  


KENT MERKEZİ, İLÇE VE KÖYLERDE DENETİMLER YAPILIYOR
Koronavirüsün yayılımını azaltmak için uygulanan sokağa çıkma yasağı ve sosyal mesafe kuralıyla ilgili de bir dizi güvenlik tedbiri alındı. Kent merkezine araçların giriş ve çıkışları kontorüllü bir şekilde devam ediyor.  İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, şehir giriş ve çıkışlarında 255 bin 925 aracın kontrolünü sağladı ve 491 bin 864 vatandaşa virüsün yayılımının azalması için bilgiler verildi. 


5823 Sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi gereğince, kentteki gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerde denetimler gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Uşak Belediyesi’ne bağlı personelden oluşan, 7 ekibin son 1 aylık dönemed bin 2 gıda üretim ve satışını yapan işletmeyi denetlediği ve 13 iş yerine cezai işlem uygulandığı ifade edildi.  Ayrıca Ticaret İl Müdürlüğü tarafından da 259 işletmede bulunan 975 çeşit üründe bir dizi denetim yapıldı. 


Öte yandan, PTT Uşak İl Başmüdürlüğü tarafından kent merkezi ve ilçelerde, bin 251 maske dağıtımı yapıldı.  Söz konusu bilgiler Uşak Valiliği'nin sosyal iletişim ağı facebook sayfası üzerinden açıklandı. 

Editör: TE Bilişim