Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

    1 ve 7 Kasım arasında çeşitli etkinliklere yer verilen, Disleksi Haftası nedeniyle farkındalık yürüyüşü yapıldı. Uşak Belediye binası önünden başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar sürdü ve burada Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Uşak İl Temsilcisi Dilek Gülaçtı, bir açıklama yaptı. 



Disleksinin bir hastalık olmadığını ve bir zeka geriliği olarak da görülmemesi gerektiğini belirten Gülçtı, "Disleksi bir hastalık değildir. Hele zeka geriliği hiç değildir. Nörolojik temelleri olan öğrenme güçlüğüdür. Disleksi; kişinin zeka bölümü ölçümlerine göre normal veya daha yukarı zeka bölümlerine sahip olmasına rağmen, konuşma, gramer, yazma ve okuma gibi becerilerde sorunlar yaşadığı öğrenme güçlüğüdür.disleksi olarak tanımlanır. Öğretmenler ve ebeveynler disleksi hakkında yeterli bilgiye sahip olmalıdır ki çocuk zorlandığında doğru ve sağlıklı tepkiler verebilsinler. Ve geleceğimiz olan çocuklar için doğru adımları atabilelim" dedi. 



"Her çocuk geleceğimiz için bir fidandır. Bizim amacımız ise; Öncelikli olarak ülkemizde disleksi farkındalığını arttırmak" diyen Gülçtı, şöyle devam etti: "Fidanlarımıza yani çocuklarımıza uygun eğitimleri verip onları geleceğe kazandırmak. Ne olursa olsun onlar bizim evladımız, evlatlarımız. Biz bu güne kadar farkındalık yaratmak amacıyla çıktığımız yolda bir çok program düzenledik ve katıldık.  Türkiye'de ilk olan, 27 Aralık 2014 tarihinde 180 kişinin katılımı ile 3 bakanlık üst düzey katılımı, ailelerimizin desteği ve derneğimiz ile disleksi şurasını gerçekleştirdik. 2015 yılında İstanbul Aydın Üniversitesinde düzenlenen uluslararası bir kongreye katıldık ve 21 İl temsilcisinin kurucu olduğu ve haziran 2016'da Ankara il Dernekler müdürlüğü tarafından resmi olarak kabul edilen Meclisimizin 6 ayda bir toplanıp tavsiye niteliğinde kararlar almaktadır". Yürüyüşün ve konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi. 
 

Editör: TE Bilişim