Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı
Yapılan son yasal düzenlemelerle vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştırmak, hızlandırmak, kurum ve kuruluşların asli işlevlerini yerine getirmelerini sağlamak üzere ehliyet ve pasaport işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine aktarıldı.
 
Vali Salim Demir, ehliyet ve pasaport işlemlerinin Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine aktarılması münasebetiyle yapmış olduğu açıklamada, İl Emniyet Müdürlüklerince yürütülen ehliyet ve pasaport başvuru ve tanzim işlemleri, 2 Nisan 2018 itibariyle İl ve İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine devredildiğini ifade etti.
 
Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine yapılan devir işlemi ile Emniyet Müdürlüklerinin büro işlerinin hafifleyeceğini ve asli görevlerini daha rahat bir şekilde ifa edebilmelerinin sağlanacağını belirten Vali Salim Demir, “Nüfus ve kimlik işlemleri için İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvuruda bulunan vatandaşlarımızın, yine aynı nitelikte olan pasaport ve ehliyet ile ilgili işlemlerini tek bir çatı altında yerine getirebilmesi öngörülmüştür. Kamuda ‘Tek Adımda Hizmet’ olarak tanımlanan bu hizmet vesilesiyle, İl ve İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine gelen vatandaşlarımız pasaport, ehliyet ve kimlik başvuru ve işlemlerini artık tek bir noktadan sağlayacaklar. Ayrıca vatandaşlarımızın bu işlemleri rahat ve hızlı bir şekilde yapabilmeleri için; Alo 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr adresinden randevu alabilecekler” dedi.
 
Yapılan düzenlemenin ardından, Uşak Valiliği İl ve İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine ehliyet ve pasaport işlemi için vatandaş müracaatları başladı.
Editör: TE Bilişim