Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı
ÖZEL HABER: ALİ ARASLI//
Uşak'ta fazla öttüğü gerekçesiyle şikayet edilen, horozun uzaklaştırması veya kesilmesi gerektiği bildirildi.
                Uşak Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden ve bahçesinde tavuk ve horoz besleyen Dursun Türkcan (62), 25 Mayıs 2017 Perşembe günü, evine gelen zabıta ekipleri tarafından, adını Alyanak olarak koyduğu horozu konusunda uyarıldı.



                 İddiaya göre, Dursun Türkcan'ın sabah saatlerinde ötmeye başladığı horozu Alyanak, karşı komşuları A.Ö.'yü rahatsız etti. A.Ö.'nün horozla ilgili şikayetini daha önce sözlü olarak ifade ettiğini belirten Dursun Türkcan, geçtiğimiz perşembe günü Uşak Belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin uyarı için evine geldiğini söyledi. Yaklaşık 1 yıl önce, İzmir'den aldığı, paçalı olarak tabir edilen ispenç gül cinsi horozunu çok sevdiğini belirten Dursun Türkcan, uyarı karşısında şaşırdığını belirtti.



                Yetkililerin horozu Alyanak'ı ya kesmesini ya da başka bir yere götürmesini bildirdiğini kaydeden Dursun Türkcan, "Horozumuzu bin bir zahmetle buraya kadar getirdik ve 1 yıldır bakıyoruz. Her kümesin bir horozu mutlaka olur ve onun ötmesiyle hayatın devam ettiğini anlarız. Ben horozum sayesinde sabahları uyanıyorum. Şimdi benden horozumu ya kesmemi ya da başka bir yere götürmemi istiyorlar. Sokakta bir sürü havyan var. Hatta ve hatta pitbull cinsi köpekler dahi var. Hiçbiri sorun olmuyor da benim horozum mu sıkıntı oluyor. Yetkililerden bu konuda anlayış bekliyorum" dedi. 


 
Editör: TE Bilişim