Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!
Son dönemlerde intihar vakaları Uşak'ta artış gösterdi. İntiharın neden ve hangi duygularla ortaya çıktığını bilmemiz pek mümkün değil. 
    Bazı görüşlere göre mevsimlerle ilgili olan intihar vakaları, zaman zaman yoğun duygu yükünün altında kalan bireyin son çareyi ölümde bulması olarak yorumlanıyor. 
    Uşak'ta daha önceki yıllarda da intihar vakalarında artışlar olmuş ve bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde bir dizi çalışma yapılmış.
    Uşak Devlet Hastanesi'nde intiharları incelemek için ayrı bir birim oluşturulduğu da medya yoluyla duyurulmuştu. 
    İntihar vakalarına medyada geniş yer verilmesini pek doğru bulmuyorum. Çünkü intihar haberleri eğer peş peşe yapılıyorsa, okuyan kişide mutlaka bu yöne doğru bir eğilime yol açabilir.
    Medya, bu noktada kendine özeleştiri yapmalı ve bu tip haberler yoğun bir biçimde geliyorsa, gerektiğinde olayı görmemelidir. Sosyal medya kullanıcıları da, aynı duyarlılığı sergilemelidir. 
    Ruhsal bunalımda olan bireyler, sosyal medya ve diğer mecralarda gördükleri haberlerle intiharı fantastik bir duygu olarak da tanımlayabilirler.
    Önceki yıllarda gazeteler ve ajanslar bu tip haberleri her hangi bir hikayesi yoksa vermeme kararları almışlardı. Halen bazılarının bu karara uyduklarını görmek güzel. 
    "Bu haberler iyi okunuyor, iyi tık alıyor" düşüncesiyle intihar vakalarına peş peşe yer vermeyi uygun görmüyorum.     
   Olağan dışı bir nedeni olmadığı sürece intihar haberlerini yayınlamama kararı almış bulunmaktayız. 
    ALİ ARASLI/// 
 
Editör: TE Bilişim