Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı! Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı!
Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği, kentte çölyak ve Fenilketonüri (PKU) hastalıklarının fizyolojik ve psikolojik yönlerini, uzmanlar ve işaret dili eğitmeni aracılığıyla, işitme engellileri de kapsayan bir eğitim çalışması düzenledi. 



Kentte çölyak ve PKU hastalarının durumlarına dikkat çekmek, toplumsal farkındalık oluşturmak ve dezavantajlı grupların besin teminine destek olmak için faaliyet gösteren Uşak Çölyak ve PKU Derneği, söz konusu hastalıkların fizyolojik ve psikolojik bazda etkinlerini anlatmaya devam ediyor. 



Bu kapsamda son olarak, kentteki Kur’an kurslarında eğitim gören işitme engelli öğrencileri de kapsayan eğitim, psikolojik danışman Bahar Karagür ve diyetisyen Şeyma Dökmeci tarafından verildi. Hastalığın boyutları ve etkileriyle ilgili eğitimler, işaret dili eğitmeni Gülcan Yeşilova tarafından işitme engelliler için de çevrildi. Etkinlikte görev alan Bahar Karagür, Şeyma Dökmeci ve Gülcan Yeşilova söz konusu çalışmayı her hangi bir ücret karşılığında değil, gönüllük esasına göre yaptı. 



Eğitimlerde her iki hastalığın da bireye, aileye ve topluma olan etkilerine yer verilirken, söz konusu çalışmanın ilerleyen günlerde kentteki ilk ve orta dereceli okullarda da yapılacağı kaydedildi.  Sunumun ardından, katılımcıların soruları yanıtlandı. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömre Ümran Aydın, beslenme açısından yaşanan dezavantajlı durumun her boyutta ele alındığını ve uzmanlar eşliğinde toplumun değişik kesimlerine anlatıldığını dile getirdi.  



Sorunları çözmenin temel yolunun eğitim ve farkındalık olduğunu anlatan Ömre Ümran Aydın, “Dernek olarak bugüne kadar çok farklı etkinlikler yaptık ve özellikle çocuklarımızın sorunlarını çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada bugün de verimli bir eğitim çalışması yaptık. Bugün de bir eğitim çalışmasına imza attık ve burada görev alan tüm uzman arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepsi gönüllülük esasına göre vakitlerinden ve işlerinden fedakarlık ederek geldiler. Önümüzdeki günlerde bu tip çalışmalarımız sürecek” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim