Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor
NOT: HABERİN İZİNLİ VEYA İZİNSİZ KULLANILMASI YASAKTIR

USAKPORT.COM// Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, gündemi ve kentteki hizmetleri, TGRT Haber’de Gülden Kalecik Demirtaş’ın hazırlayıp sunduğu, “Türkiye’nin seçimi” programında değerlendirdi. Kentteki yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Nurullah Cahan, kent park projesinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve proje kapsamında yeraltına büyük bir otopark inşa ederek, kentteki otopark sorununa büyük ölçüde çözüm üreteceklerini kaydetti.

KAMU BİNALARININ TAŞINMASIYLA ŞEHİR MERKEZİ RAHATLAYACAK
Gülden Kalecik Demirtaş’ın Kentsel dönüşüm projesiyle ilgili sorusuna yanıt veren Başkan Cahan, yeni bir Uşak’ın oluştuğunu ve yakın dönemde kamu binalarının alana taşınmasıyla kentteki sıkışmanın azalacağını söyledi. Başkan Cahan, “Uşak bir sanayi kentidir ve küçükbaş deri işletmesinin en yoğun olduğu illerden birisi. Daha önce tabakhane olarak kullanılan alan ekonomik ömrünü tamamlamıştı ve 1051 konutluk ve 953 işyerinin bulunduğu bir bölge oluşturduk. Burası sıkışan şehir merkezini rahatlatacak ve yeni bir Uşak merkezini inşa ettik. Burada yatay mimari uygulandı ve dünyaya örnek olan bir kentsel dönüşüm projesiydi.  Dokuzsele deresinde DSİ işbirliği ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun katkılarıyla buranın ıslahını gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız bu alanı incelediler. Yakın bir zamanda kamu binalarını bu alana taşıyacağız ve şehir merkezindeki yük bu sayede hafifleyecek” dedi.
 
UŞAK’A DEV BİR YER ALTI OTOPARKI İNŞA EDİLECEK
Kent park projesinde gelinen noktayı özetleyen Başkan Cahan, şöyle söyledi: “Merkezde bir otopark sıkıntısı vardı ve sosyal ve kültürel hayat canlı durumda. Kent merkezinde binaların ömrünü tamamladığı bir yapı vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ile 110 bin metrekarelik bir alanda projeye başladık. İçinde okullarımız, resmi dairelerimiz ve sosyal alanlarımız vardı. Şimdi bunların yenilerini inşa etmeye başladık ve peyzaj çalışmalarına geçilecek.Kent parktaki en büyük artı değer yer altına yapacağımız otopark olacak ve sayede kent merkezinde oluşan trafik yoğunluğunu ve otopark kirliliğini belli bir oranda azaltacağız.” Kentteki kültürel faaliyetlere değinen Cahan, “Uşak aşıklar ve efeler diyarıdır, 30’un üzerinde cirit takımımız var belediye olarak her konuda destek olmaya devam ediyoruz. Uşak Lidyalılar döneminden bu yana medeniyete beşiklik yapmış bir yer. Öz kültürümüze önem veriyoruz ve Yörük festivalleri organize ediyoruz, esnafımızla festivaller yaptık. Tarih, kültür ve medeniyet bizde” ifadesini kullandı.

UŞAKSPOR’U AKHİSAR GİBİ BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATAN BİR TAKIM YAPACAĞIZ”
“Uşak bir futbol şehri ve daha önce ciddi başarılar elde etmiş bir takımımız vardı. 8 yıldır kötü durumdaydık ve geçtiğimiz yıl amatörden 3. Lig’e yükseldik ve bu yılda şampiyon olarak 2. Lig’e yükseldik” diyen Başkan Cahan, şöyle söyledi: “İnşallah önümüzdeki yıl da PTT 1. Lig’e çıkacağız ve ilimiz için yeni bir stadyum yapacağız. Temmuz gibi çalışmalara başlayacağız ve 15 bin kişilik UEFA standardında bir alanımız olacak. Bizler Akhisarspor gibi daha üst başarıları hedefleyen bir takım olma yolunda ilerleyeceğiz.”
 
Editör: TE Bilişim