Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uşak’ta hayata geçirilmesi düşünülen yatırımlarla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Kentte ilave bir arıtma tesisi yapılacağını ve 50 milyon TL bedel belirleneceğini ifade eden Kurum, söz konusu çalışmanın Uşak Belediyesi ve İller Bankası ortaklığı ile yapılacağını kaydetti. Kent merkezine yeni bağlanan mahallelerin kanalizasyon hatlarının yenilenmesi için 35 milyon TL’nin İller Bankası marifetiyle Uşak Belediyesi’ne aktarılacağını belirten Kurum, “Bu tesislerin yapılmasıyla, Uşak’ın 2023’e kadar atık su ve altyapı anlamında hiçbir eksiği kalmayacak” dedi.

MİLLET BAHÇESİ’NE 3 BİN KİŞİLİK CAMİ İNŞA EDECİLECEK
Bir önceki dönemde hayata geçirilen, ilk ismi kent park olan ve daha sonra ‘Millet Bahçesi’ adıyla adlandırılan kent merkezindeki çalışmaya değinen Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımız bu projeye destek verdi ve 110 bin metrekarelik alanda bir çalışma başlatıldı. Buradaki 40 bin metrekarelik alanı bir önceki belediye yönetimi, kendi imkanlarıyla tamamladı ve kalan 70 bin metrekarelik alana Uşak Belediyesi bir cami inşa edecek. Hayırseverlerin katkılarıyla 3 bin kişilik, ‘Selahattin’ camiini Uşak’a kazandıracağız. Kalan kısımda yaklaşık 65 in metrekarelik alanda projenin devamı gelecek. Stadyum da alanın içinde ve burada bulunan tescilli binaları restore edeceğiz. Yeşil alan düzenlemesi de TOKİ marifetiyle hayata geçirip, teslim edeceğiz. İçinde millet kıraathanesi olacak ve tarihi binaları koruyup, tescilli hale getireceğiz. Halı ve kilim kursları buradaki atölyelerde verilecek” diye konuştu. 

YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM, OTOGAR VE SANAYİ SİTESİNDE YAPILACAK
“Otogar ve sanayi sitesi şehir merkezinde kaldı ve bu alan fiziki şartları nedeniyle hizmet veremez hale geldi” diyen Murat Kurum, yeni bir kentsel dönüşüm projesini burada uygulayacaklarını söyledi. Kurum, “Pazartesi itibariyle belediyemiz, esnaf ve mülk sahipleriyle görüşüp bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacak. Hiçbir kimsenin mağdur edilmediği ve  bir çalışma olacak. Belediyemiz vatandaşlarımız ve esnafımızla görüşecekler. Kira ve taşınma yardımını da vereceğiz. Bu bölgeyi yeşil alan haline getireceğiz ve halkımızın kullanımına açacağız” dedi. 


 
Editör: TE Bilişim