Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti? Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti?
Uşak Valisi Salim Demir’in eşi Nezahat Demir Hanımefendi başkanlığında Kılcan Köyünde köy kadınları ile istişare toplantısı yapıldı.  İstişare toplantısına Vali Salim Demir’in eşi Nezahat Demir Hanımefendinin yanı sıra Vali Yardımcısı Sait Topuğlu’nun eşi Vicdan Topoğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder’in eşi Şule Ergüder, ilgili kurum müdür ve yetkilileri ve Kılcan köyünde yaşayan kadınlarımız katıldı. 

İstişare toplantısında Kurum müdürleri ve yetkilileri tarafından kurumlarının faaliyetleri ve vatandaşların yararlanabilecekleri haklar hakkında bilgiler verildikten sonra Vali Salim Demir’in eşi Nezahat Demir Hanımefendi toplantıya katılan kadınların isteklerini dinleyip, değerlendirmelerde bulundu.

Vali Salim Demir’in eşi Nezahat Demir Hanımefendi, istişare toplantısının ardından, Kılcan köyünde ikamet eden dezavantajlı ailelerden ikisini evlerinde ziyaret ederek bir eksikleri, bir istekleri olup olmadığını sordular.



Ev ziyaretlerinin ardından Bozkuş köyünü ziyaret eden Vali Salim Demir’in eşi Nezahat Demir Hanımefendi ve beraberindekiler, burada da öncelikle köy kadınları ile istişare toplantısı yaptılar. İstişare toplantısının ardından Bozkuş Köyünde ikamet eden dezavantajlı ailelerden ikisini evinde ziyaret eden Vali Salim Demir’in eşi Nezahat Demir Hanımefendi, istişare toplantıları ile ilgili yaptığı değerlendirmede Merkez ilçe ve ilçelerimize bağlı köylerimizde düzenlenen istişare toplantılarının çok verimli geçtiğini vurgulayarak: ”Düzenlediğimiz bu toplantılar vesilesiyle köylerde yaşayan vatandaşlarımızla iç içe olmak, sıcak sohbetlerde bulunmak bizlere huzur ve mutluluk veriyor. İstişare toplantılarında Kurumlarımızın müdür ve yetkilileri  faaliyetleri ve görev alanlarındaki işlemlerle ilgili bilgilendirmelerde bulunmanın yanında köyde yaşayan  vatandaşlarımıza sahip oldukları haklardan da bahsetmekte; vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerini yerinde ve birinci ağızdan dinlemektedirler. Biz de vatandaşlarımıza Devletimizin sunduğu hizmetlere değinirken, onların isteklerini dinleyip değerlendirdik. Bu isteklerin yerine getirilmesi, sorunların çözülmesi için gayret göstereceğiz.



Ziyaret ettiğimiz her iki köyümüzde de kadınlarımıza istekleri sorulduğunda en çok doğalgaz istediklerini dile getirdiler. Doğalgaz talebi dışında, İl Özel İdaresince köyün merkezine kurulmuş olan spor aletlerinden kendi bulundukları mahalleye de kurulması talebi, sokaklarındaki çöp konteynerlarının yenilenmesi talebi ve internetin var olduğu ancak hızlanması gerektiği talebinde bulundular. Bu istekler gösteriyor ki son yıllarda köylerimizin yaşam standardı oldukça yükselmiş durumda. İkibinli yılların başında bile hangi köye gidip sorsanız, vatandaşlarımız, yolumuz yok, suyumuz yok, paramız yok diye dert yanarken, bugün yol, su, kanalizasyon gibi hizmetler sorun olmaktan çoktan çıkmış durumdadır. Yine Uşak’ta ziyaret ettiğimiz köylerimizin tamamında köy içlerindeki sokakların parke taşlarıyla döşendiğini; köylerimizin kışın çamurdan yazın tozdan kurtulduğunu gördük. İşte süreçte yol isteyen, su isteyen köylerimiz  Devletimizin yaptığı yatırımlarla yaşam standardını yükselmiş, artık doğalgaz isteyen, açık alan kondisyon aletleri isteyen, var olan internetinin hızlanmasını isteyen köyler haline gelmiştir. Bu güzel tablo, Devletimizin hedeflerinden olan köylerimizdeki yaşam standardını yükselterek, köylerimizin nüfusunun arttırılması, köyden kente göçün son bulması adına büyük bir başarı elde edildiğinin, bu hedefe doğru emin adımlarla gidildiğinin göstergesidir. 



Ancak, Devletimizin büyük kaynaklar aktararak gerçekleştirdiği bu yatırımlar ve hizmetlere bizler de vatandaş olarak sahip çıkmalı, Devletimize her konuda yardımcı olmalıyız. Birlik olursak daha güçlü, daha büyük bir Türkiye için başaramayacağımız  hiçbir şey  kalmaz.”dedi.

Editör: TE Bilişim