Uşak Belediyesi'nin sattığı arsalarla ilgili iddialara yanıt verdi Uşak Belediyesi'nin sattığı arsalarla ilgili iddialara yanıt verdi
İlkokula yeni başlayan öğrencilerin uyum dönemiyle, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk ders zili, yarın çalacak. Uşak ve Türkiye’nin 81 ilinde okulların bulunduğu bölgelerde güvenlik önlemleri için bir dizi toplantı yapıldı.

Uşak Valisi Salim Demir, kentteki güvenlik birimleri, eğitimciler ve muhtarları toplayarak, alınması gereken tedbirleri açıkladı. İl Özel İdaresi binasındaki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan değerlendirmede, okul önlerinde sıkı güvenlik önlemleri alınması gerektiği ifade edildi. Burada bir değerlendirme yapan Uşak Valisi Salim Demir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun telekonferans yoluyla bir toplantı yaptığı ve alınması gereken tedbirleri açıkladığını kaydetti.

Uşak’ın huzurlu bir kent olduğunu belirten Vali Salim Demir, “Yaptığımız değerlendirme toplantısında gördük ki ilimiz huzur ve güvenlik bakımından ülke ortalamasının çok üstündeyiz ancak biz istiyoruz ki sorunlarımız minimum seviye insin. Bunun için, bu gibi toplantılar yapmaya devam edeceğiz ve böylece sizlerle beraber, sizlerin de desteğiyle işlediğimiz konuların kamuoyuna mal olmasını  sağlamaya çalışacağız.  Gerçek anlamda kamuoyunun desteklediği kamuoyu desteğini almış her konu, her hizmet mutlaka başarılı olur. Biz elbirliğiyle okullarımızı ve okul çevresinin güvenliği ile ilgili çalışmaları yaparsak bu konuda ciddi başarı elde edeceğimizin altını çiziyorum. Bu kapsamda, Okul aile birlikleri, okul İdaresi ve kamu kurumları hepsi elbirliği ve işbirliği yapması lazım. Bu mücadeleyi yaparken hepimizin aklının en önemli köşesine madde bağımlığı ile mücadeleyi koyması gerekir.  İlimiz için bu sorunun minimum seviyede olduğunu biliyoruz ancak yine de bu konuda mücadele canla başla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz.“ dedi.

Vali Salim Demir’in açış konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğünce okul ve okul çevrelerindeki güvenlik tedbirleri hakkında sunum yapıldı. Sunumun adından katılımcılar söz alarak sorun, istek ve temennilerini dile getirdiler.

İl jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü söz alarak sorun, istek ve temenniler hakkında değerlendirmede bulundular.
Vali Salim Demir, toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede, dile getirilen konuların ilgili birimlerce titizlikle ele alınacağını ve Valilik olarak bu işlerin takipçisi olacaklarını belirtti. 
 
Editör: TE Bilişim