Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda, ‘Onursal Başkanlık’ tartışması çıktı. 1990 ve 2013 arasında, 23 yıl boyunca Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı görevini yapan Azmi Yılancıoğlu, kendisinden sonra toplam 6 yıl başkanlık yapan Uğur Albayrak’ın son genel kurulda onursal başkanı olmasını doğru bulmadığını söyledi. Uğur Albayrak ise “Onursal başkanlığı benim yaptığım hizmetlere karşılık, üyelerimiz uygun gördüler. 2013’te Azmi Yılancıoğlu’na gel onursal başkan ol demiştik ve o dönemde kabul etmemişti” dedi.

UŞAK SMMMO’DA ARAZİ TARTIŞMASI
aUşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın önceki gün yapılan genel kurulunda, 2013’te ve 2016’da başkan seçilen Uğur Albayrak, yasa gereği tekrar aday olmadı. 348 üyesi bulunan Uşak SMMMO’daki genel kurulda oyların 189’unu alan Çözüm Grubu’nun adayı Mustafa Mıdık yeni dönem başkanı olurken, Demokrat Mali Müşavirler Grubu’nun adayı Süleyman Işık ise 86 oyla seçimi kaybetti. Genel kurulda, önceki dönemlerde başkanlık yapan Azmi Yılancıoğlu’nun daha önce İnşaat Mühendisleri Odası’nın bulunduğu araziyi satmasıyla ilgili karşılıklı tartışmalar yaşandı.
 Azmi Yılancıoğlu, imkanları zorlayarak, odaya bir arsa temin ettiğini ve sonrasında bunu yüksek gelirle satarak, şu anda Belediye İşhanı’ndaki hizmet binasını satın aldığını ifade etti. Uğur Albayrak ise söz konusu arsanın yıllardır İnşaat Mühendisleri Odası’na satıldığını bildiklerini, fakat sonradan yapılan incelemelerde ilk önce bir şahsa satıldığını ve akabinde İnşaat Mühendisleri Odası’na geçtiğini belirtti. Söz konusu iddiaya yanıt veren Yılancıoğlu, “Ben o dönemde, genel merkezden bir kuruş destek almadan ve muhasebecilere de zarar vermeden bir arsa alabildim. Sonra buraya İnşaat Mühendisleri Odası talip oldu ve istediğimiz parayı vaktinde ödeyemedi. Bunun üzerine onlara burayı isteyen bir şahsın olduğunu ve satacağımızı ifade ettim. Ben, o dönemde arsayı bedelinin üzerinde bir fiyata satıp, odamız için hizmete dönüştürdüm. Bir binamız oldu ve içini dayayıp döşedik. Teşekkür beklerken, böyle ithamlarla karşı karşıya kaldım” dedi.
Uğur Albayrak da, “Biz yıllarca o binanın İnşaat Mühendisleri Odası’na doğrudan satıldığını biliyorduk. Burada kanunen bir sakınca olmayabilir, fakat üyelerin bu konudan haberdar edilmesi gerekirdi. Şu anda yeni bir hizmet binası yapıyoruz ve tüm işlemlerini şeffaf bir şekilde yaptığımız binamızla ilgili türlü türlü akla mantığa yatmayan ithamlar ortaya atıldı. Biz odanın binasını satmadan ve gerekli kaynağı hazırlayarak bu işe giriştik ve genel kurulda yetkimizi aldık. Geçtiğimiz günlerde genel başkanımız ilimize geldi ve bu projenin tamamlanacağını ifade etti. Üyelerimiz, bu konuda rahat olsunlar” diye konuştu.

ONURSAL BAŞKANLIK
Öte yandan Uşak SMMMO’daki bir tartışma da onursal başkanlıkla ilgili oldu. 23 yıl odaya başkanlık yaptığını ve bir çok hizmeti hayata geçirdiğini belirten Azmi Yılancıoğlu, 6 yıl görev yapan Uğur Albayrak’ın onursal başkan seçilmesine tepki gösterdi. Yılancıoğlu, “23 yıllık bir hizmetimiz var ve böyle bir şey doğru değil. 6 yıl başkanlık yapana onursal başkanlık veriyorsun, 23 yıl çalışanı yok sayıyorsun” ifadelerini kullandı. Eleştiriye yanıt veren Uğur Albayrak, sürenin esas alınmadığını ve yaptığı hizmetler düşünülerek, böyle bir önerinin getirildiğini söyledi. Albayrak, “Benim onursal başkanlık gibi bir talebim olmadı ve üyelerimiz buna kendileri karar verdi. 2013’te Azmi Yılancıoğlu’na gel bölünmeyelim, tek listeyle seçime gidelim ve yarı dönem şeklinde başkanlık yapalım demiştik. Sonrasında kendisine onursal başkan olmayı teklif ettik ve kabul etmedi. Bize seçimi kazanamayacağımızı ve onursal başkanlık istemediğini bildirdi. Genel kurulun takdiriyle onursal başkan oldum ve Azmi beyle birlikte sadece 2 kişi karşı çıktı” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim